L'exconseller Ausàs rep el tercer grau tres mesos després d'entrar a presó

La fiscalia ha recorregut aquesta decisió atenent que l'equip d'observació del centre penitenciari plantejava només el segon grau

À.Ll
08 d'octubre del 2015
Actualitzat el 09 d'octubre a les 0:10h
Jordi Ausàs, exconseller de Governació
Jordi Ausàs, exconseller de Governació | ACN

La Direcció General de Serveis Penitenciaris ha concedit a l'exconseller de Governació del Govern de la Generalitat, Jordi Ausàs, el tercer grau restringit només tres mesos després del seu ingrés a la presó per un delicte de contraban de tabac i pertinença a grup criminal. Aquesta decisió s'ha fet efectiva pel bon comportament que ha mostrat l'exconseller i perquè ja està fent efectiva la multa que se li va imposar, que era de 195.000 euros.

Tot i això, la Fiscalia de Lleida ha recorregut aquesta voluntat de la Direcció General atenent que l'equip d'observació del centre penitenciari plantejava només el segon grau, i també per la gravetat del delicte. Amb aquest tercer grau, Ausàs ja podrá sortir els caps de setmana, de divendres a diumenge.

Quatre anys de presó per contraban de tabac

Ausàs va ingressar a la presó de ponent el passat 25 de juny per una condemna de 3 anys i 9 mesos per contraban de tabac i 3 mesos més per pertinença a organització criminal.