La fira Municipàlia tindrà un impacte econòmic a Lleida de 7,5 milions

La 18 edició del certamen augmenta el seu pes internacional

À.Ll / ACN
07 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 22:15h
La nova edició de Municipàlia s'ha presentat avui
La nova edició de Municipàlia s'ha presentat avui | Fira Lleida

La 18a edició de Municipàlia -Fira Internacional d'Equipaments i Serveis Municipals- i la 2a edició d'Innocamping -Saló Nacional Professional de Serveis i Equipaments per als Càmpings i Empreses del Lleure a l'Aire Lliure-, salons que se celebraran del 13 al 16 d'octubre al recinte de Fira de Lleida, aplegaran 315 expositors directes repartits en una superfície de 22.500 metres quadrats i oferiran un programa paral·lel amb 40 activitats professionals.

Un dels factors que fan de Municipàlia una fira de referència internacional és l'impacte econòmic que té sobre la ciutat de Lleida i les poblacions del voltant, sobretot en l'hoteleria i la restauració, que es calcula que és de 7,5 milions d'euros. A més, amb un 15% d'expositors estrangers, l'edició d'enguany de Municipàlia serà una de les més internacional de la història, atès que hi haurà la presència d'empreses de països com ara el Canadà, França, Alemanya, Holanda, Itàlia, Portugal i Turquia. En l'àmbit estatal, el certamen comptarà amb expositors de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida, i també d'Alacant, Burgos, Castelló, Guipúscoa, Osca, Madrid, Múrcia, Ourense, Palència, Pontevedra, València, Biscaia, Saragossa i Sevilla.  

Durant la presentació dels dos certàmens, l'alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fundació Fira de Lleida, Àngel Ros, ha apuntat que Municipàlia "s'ha convertit en l'única fira dedicada genèricament als equipaments i als serveis municipals a tot l'Estat, després que el saló de Madrid hagi centralitzat la seva oferta bàsicament en el medi ambient i el de Saragossa ja no se celebri". Ros ha destacat l'assistència de Deutsche Messe, una delegació de la fira Metropolitan Solutions de Berlín, de la qual formaran part diferents entitats i que s'emmarca en el conveni signat a fi de potenciar la internacionalització de Municipàlia.  

Com a novetats més destacades de Municipàlia destaca la Missió Tècnica Internacional: 'Solucions sostenibles per a la gestió de les nostres ciutats', organitzada per la Unión Iberoamericana de Municipalistas, en què una vintena de tècnics i càrrecs de països llatinoamericans visitaran la fira per compartir experiències sobre energia, mobilitat i medi ambient.  

Pel que fa a Innocamping, destaca com a novetat d'aquesta edició l'increment d'expositors internacionals, amb especial rellevància de les empreses franceses. A més, s'incorporen nous sectors com ara les empreses de comunicació i seguretat, els jocs d'aigua, el mobiliari exterior i les instal·lacions esportives.