Tàrrega convoca la segona edició del seu concurs de Lip Dub contra la violència masclista

La iniciativa forma part d’una nova campanya de conscienciació que la capital de l’Urgell posarà aviat en marxa

Redacció
07 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 16:18h
Grup de treball contra la violència de gènere
Grup de treball contra la violència de gènere | Arxiu

L’Ajuntament de Tàrrega ha convocat la segona edició del seu concurs de Lip Dub (vídeo musical d’un grup de persones que sincronitza gestos i moviments amb una cançó) per expressar el rebuig vers la violència masclista. La convocatòria s’adreça a entitats, associacions, centres educatius i a col·lectius en general. A l’igual que l’any passat, el concurs pren com a base 7 cançons els autors de les quals han cedit gratuïtament els drets per a aquesta iniciativa (Amparanoia, Aspencat, Canteca de Macao, Merche, Reyli Barba i Huecco & Hanna). L’acció s’emmarca dins la campanya de conscienciació social Digues prou, no estàs sola, que vol ajudar a combatre i eradicar la violència de gènere.
 
Acte de lliurament de premis en un dia simbòlic

Els vídeos enregistrats s’han de lliurar abans del 22 de novembre en format AVI o MP4 a l’Oficina d’Acció Social i Ciutadania (OASIC) de Tàrrega. Els premis es lliuraran el 25 de novembre en un acte obert a la ciutadania i que coincidirà amb el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Envers les Dones. Es concediran dos guardons (un per a entitats i un altre per a centres educatius), dotats amb 300 euros en metàl·lic en cadascuna de les categories. En la primera edició celebrada l’any passat es premiaren els enregistraments de Càritas Parroquial i Associació Alba de Tàrrega.
 
Campanya que sorgeix d’una acció col·lectiva

La campanya Digues prou, no estàs sola se centrarà enguany contra les agressions, abusos i assetjaments sexuals. Les activitats tindran lloc des de finals d’octubre a mitjans de desembre. Per a dissenyar la programació, la Regidoria de Polítiques d’Igualtat de Tàrrega posà en marxa un grup de treball que integrà també el Consell Comarcal de l’Urgell, el Centre d’Assistència Primària (CAP), el Servei d’Intervenció Especialitzada (SEI) de Lleida, els sindicats UGT i CCOO, Càritas, Creu Roja, Associació Alba, la Policia Local i els Mossos d’Esquadra.