La Generalitat adjudica la construcció a Alguaire de l'hangar definitiu per a l'aeroclub de Lleida

Serà propietat de la Generalitat i es llogarà al club privat de vol que fins l'agost tenia les instal·lacions a l'aeròdrom d'Alfés

per ACN, Lleida | 1 d'octubre de 2015 a les 18:29 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 d'octubre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Imatge aèria de l'aeroport de Lleida-Alguaire Foto: Estela Busoms


La Generalitat ha adjudicat per uns 56.600 euros la construcció de l'hangar definitiu que ocuparà l'aeroclub de Lleida a l'aeroport de Lleida-Alguaire. Les noves instal·lacions seran propietat de la Generalitat i es llogaran al club privat de vol que fins l'agost ocupava l'aeròdrom Alfés (Segrià). Així ho ha explicat el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, que confia que les obres -que executarà una empresa de Binèfar- estiguin enllestides abans d'acabar l'any. Segons Farré, l'hangar s'ha adaptat a les necessitats expressades pel Reial Aeri Club de Lleida, que ja està instal·lat a l'aeroport d'Alguaire des que l'aeròdrom d'Alfés es va clausurar per mandat judicial fa dos mesos.


L'adjudicació de l'hangar definitiu ha arribat pocs dies després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) notifiqués a l'aeroclub que desestimava el recurs que l'entitat va presentar perquè la justícia declarés nul·la la resolució que ordenava la clausura de l'aeròdrom d'Alfés. "Resolts tots els incidents de nul·litat i donat que l'aeroclub ja està a Alguaire en unes instal·lacions provisionals el que convenia era preparar les definitives, i és el que s'ha fet, adjudicar el nou hangar que ja tindrà el recorregut per tots els anys que faci falta", ha explicat Farré. 

El delegat del Govern també s'ha mostrat convençut que, malgrat les reticències inicials, els socis de l'aeroclub s'han adonat que estan molt millor a l'aeroport d'Alguaire que no pas a Alfés. Cal recordar que l'aeròdrom es va tancar a principis d'agost després que totes les instàncies judicials donessin la raó als ecologistes i ratifiquessin que l'activitat aeronàutica era incompatible amb la preservació de les aus a la zona protegida de la timoneda d'Alfés.

 

 

Participació