Mil fulls de figues, pernil i formatge amb melmelada especiada

Les receptes de la popular blocaire Dolors Mateu

990_1443711595Mil1
990_1443711595Mil1
Dolors Mateu
01 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 17:55h

Cal aprofitar ara que estem en un bon moment de figues; aquesta combinació amb formatge teniu de provar-la
 
Ingredients per a dues persones:
100 gr. de formatge curat
80-100 gr. de pernil Jabugo a talls
5-6 figues "coll de dama"
melmelada de figues especiada (aquí)
cibulet
oli d'oliva verge extra
 
Traieu el greix lateral dels talls de pernil i talleu-los a trossos tirant a petits.
 
Talleu amb un tallador de formatge làmines molt fines del formatge curat.
 
Talleu les figues a rodanxes i passeu-les per la paella ben calenta pinzellada amb oli i amb el foc apagat doneu-los volta i volta.
 
Per muntar el mil fulls, en un cèrcol d'emplatar poseu capa de figues, làmines  de formatge i els trossets del pernil, aneu pressionant amb el dors d'una cullera perquè quedi compacte. Feu tres sèries d'aquestes capes.
 
Acompanyeu amb una mica de melmelada de figues especiada i adorneu amb cibulet.
 
NOTA: SI no teniu un tallador de formatge podeu fer servir un pelador de patates o una mandolina, l'important és que els talls siguin finets.
** Les figues només s’han de caramel·litzar  una mica a la paella per això ho fem fora del foc.
** Per tallar les figues utilitzeu un ganivet de tall, sense serra.
Celíacs: assegureu-se bé que tots els ingredients siguin sense gluten