Els equipaments culturals de Lleida obren les portes per celebrar el dia de Sant Miquel

Diversos espais de la ciutat programen visites i activitats per celebrar la festivitat de Sant Miquel

Redacció
29 de setembre del 2015
Actualitzat a les 12:31h
Portes obertes avui al Castell de Gardeny
Portes obertes avui al Castell de Gardeny | Paeria
Els equipaments culturals de la ciutat s’han sumat al programa de les Festes de la Tardor i ofereixen propostes variades per donar a conèixer el seu patrimoni. Aquest dimarts, amb motiu de la festivitat de Sant Miquel, diversos espais han previst visites guiades, portes obertes i activitats.

Les Adoberies de Lleida, a la rambla de Ferran, 9, permeten veure com brollen encara les aigües subterrànies que omplien les piques on es tractaven les pells en l’època medieval.

El Castell Templer de Gardeny convida el visitant a submergir-se en l’era templera i aprendre sobre aquest recinte, que va ser un dels centres neuràlgics i de poder del Temple de la Corona d’Aragó. Al Castell s’hi pot arribar amb el Bus Turístic que enguany també circula els dies festius, com avui.

Activitats a la Seu Vella

El Turó de la Seu Vella ha inclòs activitats per a tots els públics. Al matí el Joc de pistes Els tresors de la Seu Vella, per descobrir d’una manera divertida alguns dels detalls que amaga el monument. Al migdia, hi haurà el concert familiar Truku Pam!, a càrrec de la Companyia Planeta Bateria, un espectacle amb percussió, teatre i humor, que s’emmarca en el cicle Concordia. Música de Pau a la Seu Vella. Al vespre es farà al tradicional visita nocturna guiada al turó, per recórrer el conjunt monumental, en ple procés per al seu reconeixement com a Patrimoni Mundial, abans del Castell de focs. A més, el Castell del Rei ofereix portes obertes fins al migdia.

Portes obertes al Museu de Lleida i a l'Arborètum

El Museu de Lleida fa portes obertes perquè es pugui visitar lliurement l’equipament museístic. L’Arborètum també s’ha afegit a aquest format i durant tot el dia ha permès l’accés gratuït al jardí botànic.