Denunciat un home per pescar amb xarxa al Canal d'Urgell a Preixens

Els Agents Rurals van descobrir els fets durant la vigilància que porta a terme el cos coincidint amb el buidatge el canal

ACN
28 de setembre del 2015
Actualitzat a les 20:06h
Els Agents Rurals va denunciar aquest diumenge un veí de Guissona (Segarra) per pescar amb una xarxa de pesca al Canal d'Urgell, al terme municipal de Preixens (Noguera). L'ús de xarxes de pesca està prohibit a totes les aigües continentals de Catalunya -rius, embassaments i canals-.

Els fets van ser descoberts per agents del cos durant les tasques de vigilància preventiva del buidatge del canal prinicipal, que s'està duent a terme aquests dies. Coincidint amb aquest buidatge, els Agents Rurals intensifiquen les tasques de vigilància per evitar que morin peixos, sigui per manca de cabal o per pescadors que aprofiten la facilitat de pescar-los quan hi ha poca aigua.Es dóna la circumstància que aquests dies es fa el primer buidatge del canal principal del Canal d'Urgell. Gràcies a la comunicació prèvia del buidatge que la Casa Canal fa al Cos d'Agents Rurals, aquests intensifiquen les taques de vigilància per evitar que morin peixos, sigui per manca de cabal o per pescadors que aprofiten la facilitat de pescar-los quan hi ha poca aigua.

De manera general, la pesca amb canya al Canal d'Urgell està prohibida tot l'any. El fet de pescar-hi quan se'n fa el buidatge és especialment greu perquè els peixos es troben en una situació més vulnerable. Així mateix, l'ús de xarxes de pesca està prohibit en tots els rius, embassaments i canals de Catalunya.

Els Agents Rurals van aixecar acta de denúncia administrativa, i van comissar la xarxa i tres truites de riu autòctones, ja mortes, que el denunciat havia pescat i ja duia dins el vehicle. Els fets denunciats estran tipificats com a infracció greu a la Llei de pesca continental de Catalunya, i es sancionen amb multa que pot anar dels 301 fins als 3000 euros.