Catalans residents a Andorra denuncien problemes per votar el 27-S

Asseguren que no han rebut les paperetes | El termini al consolat espanyol s'ha allargat un dia

per ACN, 25 de setembre de 2015 a les 02:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de setembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Un dels residents andorrans votant al consolat espanyol d'Andorra, aquest dijous Foto: ACN


El catalans residents a Andorra han denunciat aquest dijous problemes en la recepció de les paperetes per a participar a les eleccions del 27-S. Alguns no les han rebudes i d'altres s'han trobat que, per anar a recollir-les a Correus, ho han hagut de fer presencialment sense la possibilitat que ningú pogués fer-ho en nom seu. El període de votació va començar aquest dimecres i s'allargarà fins divendres.


Un dels afectats per la falta de paperetes, Roger Parra, assenyala que "vaig demanar tots els papers amb el termini establert i vaig rebre tota la documentació per poder votar excepte les paperetes". "Després de demanar-les al consolat, on em van dir que no sabien quan arribarien, em vaig dirigir a les oficines d'ERC a la Seu on em van proporcionar una papereta", continua.

Un altre dels afectats, Jaume Serra, ha manifestat "que en el moment de votar no hi ha hagut cap problema, però que el moment de rebre les paperetes hem tingut moltes traves". I ha afegit que "per recollir les paperetes i la documentació per votar a correus, en carta certificada, es pot recollir amb autorització. En aquest cas ha estat impossible, s'ha de recollir personalment, si una persona està a l'hospital o no pot anar a recollir la documentació no pot votar". Les queixes des d'Andorra s'afegeixen a les d'altres catalans a l'estranger que han anunciat traves per votar a les eleccions del 27-S.


Cues per votar

Des d'aquest dimecres, el primer dia per votar, ja s'han format cues des de primera hora del matí. Aquest dijous les cues han estat menors però hi ha hagut un degoteig constant de votants durant tot el matí.


Els residents catalans a Andorra que hagin sol·licitat el vot, poden dipositar-lo al consolat fins divendres a les 20:00h, aportant el sobre amb la papereta, dos certificats d'inscripció al cens electoral i una fotocòpia del DNI o el passaport. Dels 12.391 catalans residents a Andorra amb dret a vot, 2.202 han sol·licitat el vot per participar en el 27-S.
 

La campanya del 27-S, en directe a NacióDigital

Totes les notícies de les eleccions al Parlament 2015 27-S

Enquestòmetre: tots els sondejos de les eleccions del 27-S

Mapa interactiu: quins municipis han visitat els set caps de llista?

Enquesta: què votaràs el 27-S?

La porra del 27-S: reparteix els 135 diputats del Parlament

Gràfic interactiu: totes les llistes del 27-S per demarcacions

Totes les fotos de la campanya de les eleccions del 27-S

 

Participació