«Correus m’ha perdut les paperetes del 27-S, i ara no podré votar»

Una jove balaguerina que treballa a Buenos Aires denuncia que no ha rebut la carta certificada que va demanar a l’agost, que s’ha perdut dins d’un avió| Assegura que mai no havia tingut cap problema amb els enviaments d’altres cartes i documents

per Àlvar Llobet, Lleida | 24 de setembre de 2015 a les 16:42 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de setembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La jove balaguerina viu a Buenos Aires Foto: G.M


“No havia tingut mai cap problema amb Correus, però en aquesta ocasió sí, quan he demanat la documentació per votar en les eleccions del 27-S”. Griselda Messeguer, una balaguerina que treballa a Buenos Aires, ha explicat a NacióLleida l’odissea que ha viscut per tramitar l’enviament de les paperetes dels partits que concorren a les eleccions d’aquest diumenge. “No en podré votar cap perquè el termini de votació ja ha vençut i encara no he rebut res” apunta Messegué, que destaca que Correus li ha extraviat aquesta documentació que va demanar el passat 26 d’agost al consolat espanyol de la capital argentina, on també va sol·licitar inscriure’s com a no resident “precisament per poder votar en aquestes eleccions”.


Messegué, que combina la docència musical amb els concerts, apunta que durant els dies posteriors a la petició va anar fent el seguiment d’aquest enviament fins que Correus va concretar el dimecres 9 de setembre la data de sortida del sobre amb les paperetes. “Com que no vaig rebre res, el següent dilluns vaig anar a l’oficina on habitualment hi recullo els certificats, i allà em van dir que no hi havia cap sobre”. L’endemà, explica Messegué, va anar al consolat a preguntar per l’estat d’aquest tràmit, “i em van dir que per saber on estava la carta calia tenir el número de l’enviament, i em va donar el telèfon de la meva delegació”. Amb el telèfon a la mà, la jove va  trucar-hi,  i després de tot un dia comunicant, aquest mateix dijous sí que ha pogut parlar amb els responsables de la delegació, que li han confirmat que la carta certificada va sortir el 10 de setembre.
 

Dades de l'enviament de les paperetes Foto: Griselda Messeguer


La jove ha buscat per internet el trajecte d’aquest enviament, i “no s’entén res”, apunta la balaguerina, que veu molt sospitós que aquesta carta s’hagi perdut dins d’un avió, i més quan assegura que no havia tingut mai cap problema en rebre ni enviar coses. “Ara ja no puc votar perquè ja no tinc temps” apunta la jove, que ha demanat per Facebook que algú voti per ella el proper diumenge.
 

La campanya del 27-S, en directe a NacióDigital

Totes les notícies de les eleccions al Parlament 2015 27-S

Enquestòmetre: tots els sondejos de les eleccions del 27-S

Mapa interactiu: quins municipis han visitat els set caps de llista?

Enquesta: què votaràs el 27-S?

La porra del 27-S: reparteix els 135 diputats del Parlament

Gràfic interactiu: totes les llistes del 27-S per demarcacions

Totes les fotos de la campanya de les eleccions del 27-S


 

 

Participació