Ramon Espadaler: «CDC ha fet seu el discurs de la CUP en contra dels bancs»

El candidat d'Unió alerta del perill de la creació d'un govern d'esquerres que "deixaria en un acudit" el govern tripartit

Duran i Espadaler a l'acte de Lleida
Duran i Espadaler a l'acte de Lleida | ACN
Àlvar Llobet
21 de setembre del 2015
Actualitzat el 22 de setembre a les 11:09h

El candidat a la presidència de la Generalitat per Unió, Ramon Espadaler, ha lamentat aquest dilluns que Convergència Democràtica hagi fet seu el discurs contra els bancs que fa la CUP. En l'acte central de la formació a Lleida, el líder democristià ha assegurat que "no reconeix" els seus antics socis quan articulen aquest relat i quan "fan botifarres a la banca", i ha avisat del problema que suposaria per al país la creació d'un govern d'esquerres que "deixaria en un acudit" l'etapa del tripartit al capdavant de la Generalitat.

Davant un auditori que ha costat d'omplir, el candidat ha insistit en la postura moderada d'Unió per resoldre la situació d"incertesa" que es pot crear, segons ha apuntat, després de les eleccions d'aquest diumenge. En aquesta tessitura, Espadaler ha indicat que Unió "no farà res que provoqui la sortida de Catalunya de la Unió Europea" i ha carregat contra la candidatura de Junts pel Sí "per no tenir programa".

Duran alerta de la creació d'un govern de la Generaliat "a l'estil Colau"

En la seva intervenció, el president del partit, Josep Antoni Duran i Lleida, ha alertat del perill que el pròxim executiu català tingui un segell "com el d'Ada Colau però amb diferents noms i cognoms que no generi estabilitat", alhora que ha fet una crida a la gent que tota la vida ha votat CiU: "Us esperem amb els braços oberts" ha declarat Duran, que ha defensat una Catalunya "en llibertat" on les núvies s'hagin de comprar els vestits on vulguin, en referència a les paraules del president de l'empresa Pronovias, que ha posat en dubte la viabilitat de la companyia en una Catalunya independent.

Pelegrí assegura que Catalunya Sí que es Pot i Junts pel Sí ja tenen un pacte

El candidat de Lleida, Josep Maria Pelegrí, ha indicat que Catalunya Sí que es Pot i Junts pel Sí "són el mateix partit" i que ja tenen "un pacte de govern" per a la propera legislatura. Desimbolt, l'exconseller ha lamentat que en aquestes eleccions no s'hagi volgut parlar a fons de les conseqüències que tindria la independència de Catalunya per a l'economia del país, i ha posat com a exemple els problemes que una sortida de la Unió Europea generaria en el sector de la pagesia catalana.
 

Totes les notícies d'UDC de les eleccions del 27-S

Totes les notícies de les eleccions al Parlament 2015 27-S

Enquestòmetre: tots els sondejos de les eleccions del 27-S

Gràfic interactiu: totes les llistes del 27-S per demarcacions

Totes les fotos de la campanya de les eleccions del 27-S