La CUP denuncia que hi van haver 1.600 desnonaments durant el 2014 a Lleida

El candidat de la formació independentista, Ramon Usall, demana als bancs que parin d'''amenaçar'' amb el discurs de la por i deixin votar als ciutadans en llibertat

La CUP aposta per la nacionalització de la banca
La CUP aposta per la nacionalització de la banca | CUP
À.Ll / ACN
21 de setembre del 2015
Actualitzat a les 16:15h

El candidat de la CUP per Lleida al 27-S, Ramon Usall, ha alertat que la demarcació de Lleida va patir durant el 2014 més de 1.600 desnonaments, és a dir, una mitjana de 5 al dia, per la qual cosa ha apostat per nacionalitzar la banca. Usall ha dit que cal un ''pla d'emergència'' des del mateix moment que es posi en marxa el procés constituent de la nova república per tal que no es permeti ni un sol desnonament.

En aquest sentit, el candidat independentista ha demanat a la banca que pari ''d'amenaçar'' a la ciutadania amb el discurs de la por i que deixi votar en llibertat perquè el proper diumenge sigui una ''autèntica rebel·lió democràtica que torni el poder a qui l'ha de tenir: els ciutadans''. Davant d'una entitat bancaria de Catalunya Caixa a la plaça de Sant Joan de Lleida membres de la CUP han volgut denunciar aquest dilluns la situació d'emergència social manifestada amb els desnonaments. Ramon Usall ha assenyalat que Catalunya lidera el rànquing de desnonaments a l'estat espanyol i que a Lleida se'n van fer més de 1.600 l'any passat. En aquest sentit, ha remarcat que la nova república no pot tolerar aquesta situació des del ''minut zero'' i ha instat als bancs a no ''foragitar'' la gent de casa seva.

Davant les manifestacions de la banca sobre el discurs de la por per una hipotètica Catalunya independent, Usall ha dit que la CUP els diu que ''bon vent i banca nova i que s'emportin els desnonaments i hipoteques perquè a la república que volem construir volem desnonament zero''.
 

La campanya del 27-S, en directe a NacióDigital

Totes les notícies de les eleccions al Parlament 2015 27-S

Enquestòmetre: tots els sondejos de les eleccions del 27-S

Mapa interactiu: quins municipis han visitat els set caps de llista?

Enquesta: què votaràs el 27-S?

La porra del 27-S: reparteix els 135 diputats del Parlament

Gràfic interactiu: totes les llistes del 27-S per demarcacions

Totes les fotos de la campanya de les eleccions del 27-S