Lluís Rabell, a Lleida: «Si Syriza guanya serà per resistir i esperar-nos»

El cap de llista de Catalunya Sí que es Pot ha insistit en la pregunta de quines polítiques aplicarà Junts pel Sí en cas que formi govern | Pablo Echenique aposta pel "diàleg" però també pel "dret a decidir" L’eurodiputat de Podem, Pablo Echenique, assegura que a Grècia «també ens juguem el futur d’Europa»

Els líders de Catalunya Sí que es Pot al final del míting a Lleida
Els líders de Catalunya Sí que es Pot al final del míting a Lleida | Oriol Gracià
Oriol Gracià
19 de setembre del 2015
Actualitzat el 20 de setembre a la 1:28h

Els líders de Catalunya Sí que es Pot al final del míting a Lleida Foto: Oriol Gracià


“Estic orgullós del poble grec. Sabem que si en les eleccions al Parlament grec de demà guanya Syriza serà per resistir i per esperar-nos a nosaltres”, ha assegurat el cap de llista de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, just a l’inici del míting d’aquest dissabte a Lleida. “Els grecs necessiten que hi hagi governs dignes, no només a Grècia, sinó també a Barcelona, a Madrid, a París i a Berlín, a tot arreu”, ha afegit. 

Aquest argumentari ha estat reforçat pel secretari general de Podem a l'Aragó, Pablo Echenique, en la seva intervenció: “Estic segur que podem derrotar els virreis d’Europa, país per país. L’èxit de Jeremy Corbyn en el Partit Laborista britànic ha estat el primer pas, i la victòria d’Alexis Tsipras a Grècia també hi contribuirà. Demà, en les eleccions greges ens juguem no només el nostre futur, sinó també el de tot Europa”. La coalició Catalunya Sí que es Pot, doncs, interpretarà el resultat de les eleccions gregues en clau catalana i espanyola.

Les fissures de Junts pel Sí

“Entenc els votants de Junts pel Sí que estan tips de Rajoy. Però hi ha una alternativa al trencament. Nosaltres no volem escapar de Rajoy, sinó que el volem fer fora. No vull que els catalans, que són els meus veïns, marxin d’Espanya, però crec amb la democràcia i aposto pel diàleg i pel dret a decidir”. ha conclòs Echenique. I després ha criticat les darreres declaracions de l’expresident socialista Felipe González, segons el qual “Pinochet respectava molt més els drets humans que Maduro (el president de Veneçuela)”. “González passa de defensar Pinochet a tractar de nazis els catalans que demanen el dret a decidir”, ha denunciat.

Lluís Rabell, el presidenciable de Catalunya Sí que es Pot, ha acabat l’acte incidint les fissures de la candidatura Junts pel Sí, que integra, entre d’altres, Convergència Democràtica i Esquerra Republicana: “Què votarà el Parlament de Catalunya el dia 28? Quina posició tindrà el nou Govern sobre el fet que la Generalitat demana diversos anys de presó pels activistes detinguts en la vaga general? Què diran sobre el projecte especulatiu de Barcelona World? Què votaran els parlamentaris de trajectòria progressista que, ara, embolcallen la candidatura de Mas.
 

La campanya del 27-S, en directe a NacióDigital

Totes les notícies de Catalunya Sí que es Pot de les eleccions del 27-S

Totes les notícies de les eleccions al Parlament 2015 27-S

Enquestòmetre: tots els sondejos de les eleccions del 27-S

Mapa interactiu: quins municipis han visitat els set caps de llista?

Enquesta: què votaràs el 27-S?

La porra del 27-S: reparteix els 135 diputats del Parlament

Gràfic interactiu: totes les llistes del 27-S per demarcacions

Totes les fotos de la campanya de les eleccions del 27-S