La Fira de Sant Miquel de Lleida, al 100% d'ocupació

Les entitats financeres tornen a confiar en el certamen que amplia l'oferta de maquinària pesant

Imatge de la presentació de la Fira de Sant Miquel
Imatge de la presentació de la Fira de Sant Miquel | Laura Cortés
ACN
19 de setembre del 2015
Actualitzat a les 17:43h

Imatge de la presentació de la Fira de Sant Miquel Foto: Laura Cortés


La Fira de Sant Miquel de Lleida ha aconseguit mantenir gairebé els mateixos expositors que l'any passat tot i l'absència enguany de tractors, ja que el sector va decidir ser present al certamen de Lleida cada dos anys. La seva absència s'ha compensat amb noves àrees, com la dedicada als drons, amb una zona d'exposició, un espai de vols i unes jornades tècniques. També s'amplia l'oferta d'empreses dedicades a la maquinària pesant i les entitats financeres tornen a ser presents a la Fira, després de diversos anys sense ser-hi.

En aquest sentit, el director de Fira de Lleida, Oriol Oró, ha destacat que les sensacions són "bones" i hi ha un cert "optimisme" de creure que la situació econòmica millora.L'alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fira de Lleida, Àngel Ros; el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré; el diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Enric Mir, i el director general de Fira de Lleida, Oriol Oró, han presentat aquest divendres la 61ª edició de la Fira Agrària de Sant Miquel i la 30a edició del saló Eurofruit (Fira Professional de Proveïdors de la Indústria Fructícola), que tindran lloc del 24 al 27 de setembre. Enguany hi ha 325 expositors i 64 activitats paral·leles, unes xifres molt similars als 352 expositors i les 75 activitats paral·leles de l'any passat.

Enguany es registra un creixement dels àmbits de la maquinària agrícola i pesant, reg, viverisme, drones, automoció i serveis per a l'agricultura, que han compensat l'absència dels tractors. En total es disposarà de 64.000 metres quadrats.

Fira de Lleida ha potenciat enguany el sector dels productes i serveis per als regants a través de l'Illa del Reg, un espai temàtic centrat en els regadius i en les comunitats de regants que es consolida any rere any com un dels àmbits més importants de la Fira de Sant Miquel i Eurofruit. Igualment, el sector del viverisme tindrà un paper destacat a la fira, que acollirà enguany una dotzena d'empreses i associacions d'aquest secor procedents de l'estat espanyol i de França que treballen en la producció de fruita de pinyol i llavor, ametller i tòfona.

També tindrà lloc el primer simposi nacional d'ametller i altres fruits secs organitzat per l'IRTA. L'ametller s'ha convertit en un cultiu de moda a l'estat espanyol. Amb l'aparició de noves varietats que es desenvolupen en regadiu, els pagesos lleidatans poden aprofitar les dotacions d'aigua que ofereix el canal Segarra-Garrigues i beneficiar-se de la rendibilitat econòmica i les facilitats de maneig que ofereix la plantació. En el simposi, Lleida reunirà als principals experts estatals i internacionals en fruits secs.

Finalment, els drones tindran per primera vegada un espai propi conformat per una zona d'exposició i una zona de vols ajustada a la normativa vigent gràcies a la col·laboració entre Fira de Lleida i l'associació Lleida Drone. Està previst que inauguri la Fira la ministra d'Agricultura, Isabel garcia Tejerina, dijous 24 de setembre a les 11h.