Albert Villaró guanya el Prudenci Bertrana amb «La bíblia andorrana»

Ponç Pons, guardonat amb el 38è Premi Miquel de Palol de poesia per "Camp de Bard" | L'antropòleg Gustau Nerín obté el Premi Carles Rahola 2015 amb un estudi sobre els negrers espanyols a l’Àfrica | Martín Piñol obté el 30è Premi Ramon Muntaner amb una novel·la que homenatja els còmics de superherois

Esteve Plantada
18 de setembre del 2015
Actualitzat a la 1:42h

Albert Villaró, flamant guanyador del Premi Prudenci Bertrana 2015 Foto: Jordi Palmer / Nació Digital


Els Premis Literaris de Girona 2015, uns dels més prestigiosos de l'escena literària catalana, ja tenen guanyadors. El 48è Premi Prudenci Bertrana –que publicarà Columna edicions el proper novembre– ha estat pel novel·lista Albert Villaró (La Seu d'Urgell, 1964), amb La bíblia andorrana, una novel·la policíaca en què un crim posa al descobert una trama d’espionatge i guerra bruta entre Espanya i Catalunya a Andorra.

El 38è Premi Miquel de Palol de poesia ha estat per un autor del prestigi del menorquí Ponç Pons (Menorca, 1956), que ha estat guardonat per l'obra Camp de Bard, un llibre "extens i molt treballat formalment que experimenta amb diversos tipus d’estrofes i toca una variada gamma temàtica", tal com ha assenyalat el jurat. Edicions Proa publicarà el llibre el proper mes de novembre.

El 37è Premi Carles Rahola d’assaig ha estat per a l’obra Traficants d’ànimes. Els negrers espanyols a l’Àfrica, de l’antropòleg Gustau Nerín (Barcelona, 1968). El llibre explora les famílies que es van enriquir com a negrers al continent africà. Editorial Pòrtic publicarà l'obra també el proper novembre.

Martín Piñol ha obtingut el 30è Premi de Literatura Juvenil Ramon Muntaner amb Pizzaboy, una novel·la d’humor que homenatja els còmics de superherois. El llibre explica les peripècies d’un adolescent amant dels còmics que vol escapar d’una vida d’institut avorrida i somia en tenir poders sobrenaturals.