El Comú vol que es declari il·legítim el deute de 18 milions del Pla de proveïdors de la Paeria

L'agrupació d'electors apunta que el consistori ha estat pagant un 5% dels interessos quan l'estat espanyol els obtenia a menys de l'1%

Àlvar Llobet
17 de setembre del 2015
Actualitzat el 18 de setembre a les 0:54h
Carlos González i Sergi Talamonte, regidors del Comú
Carlos González i Sergi Talamonte, regidors del Comú | Àlvar Llobet

El Comú de Lleida ha demanat aquest dijous a la Paeria que declari il·legítim els 18.000 milions de deute que va rebre el consistori en concepte del Pla de pagament a proveïdors l'any 2012. L'agrupació d'electors ha fet aquesta petició al comprovar que el consistori està pagant un tipus d'interés a les entitats financeres del 5%, una xifra que contrasta amb el menys de l'1% que paga l'estat per obtenir aquests recursos.

D'aquesta manera, el Comú considera que aquest augment del pagament de l'interés suposa "un rescat encobert" a les entitats bancàries, motiu pel qual ha demanat a l'executiu d'Àngel Ros que especifiqui la quantitat total dels diners que la Paeria ha pagat en concepe d'aquests interessos "inflats". 

Els regidors Carlos González i Sergi Talamonte han demanat en aquesta línia que sigui el Govern espanyol el que assumeixi aquest deute bancari que té contret l'Ajuntament de Lleida.

Segons ha explicat González, la Paeria tenia alternatives abans d'acollir-se a aquest Pla de pagament "com la banca pública o la creació de bons", un extrem que ha estat reblat per Talamonte, que ha assegurat que el moment de firmar aquests pla va ser el pitjor per pagar interessos, ja que van lligats a la prima de risc, i en "aquell moment era molt alta".