El Síndic exigeix «ple respecte» per la família de Balaguer que va demanar més castellà a l'aula

Rafael Ribó demana informació a Ensenyament sobre les mesures adoptades contra presumptes assetjaments

per ACN, 16 de setembre de 2015 a les 22:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de setembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha exigit "ple respecte" per la família de Balaguer que va demanar més castellà a l'aula per als seus nens. Ribó ha tingut coneixement a través dels mitjans de comunicació que la família ha decidit canviar-los de centre, al·legant que no volien exposar-los a la pressió social, així com per preservar-ne la intimitat i innocència i allunyar-los d'acusacions i persecucions. El Síndic afegeix que la família també ha denunciat haver rebut pressions i assetjament a través de les xarxes socials, així com que s'ha filtrat la identitat dels infants.

Per tot plegat Ribó ha demanat a Ensenyament què ha fet l'escola per preservar la intimitat dels nens, quina informació s'ha facilitat als mitjans de comunicació, i quines han estat les mesures adoptades per protegir la intimitat dels infants i per posar fi als presumptes assetjaments al·legats pels pares dels alumnes.


A parer del Síndic, la reclamació de drets o la disconformitat amb una decisió judicial "ha de ser compatible" amb el "ple i absolut respecte dels drets dels infants", tenint en compte la seva especial vulnerabilitat.

Des de la Sindicatura es recorda l'obligació de les administracions de protegir l'infant contra totes les formes de violència física o mental que estableix l'article 19 de la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets de l'infant i que recullen les lleis, i també l'obligació de tota la ciutadania en general de respectar els drets dels infants i d'implicar-se en la seva protecció.


Finalment el Síndic ha exigit a tots els membres de la comunitat educativa i als responsables públics que adoptin les mesures necessàries per prevenir i posar fi a qualsevol forma d'assetjament, i també ha exigit a la ciutadania en general que actuï amb ple respecte dels drets dels infants, subjectes de drets i objecte d'especial protecció.

 

Participació