Rivera es pregunta si a l'estat català es pagarà amb pessetes o amb «pujolets»

El líder de Ciutadans assegura que els catalans no tenen "dret a marxar d'Espanya", i adverteix de la creació de duanes i aranzels

Àlvar Llobet
16 de setembre del 2015
Actualitzat el 17 de setembre a les 0:00h
Inés Arrimadas i Albert Rivera, a Lleida
Inés Arrimadas i Albert Rivera, a Lleida | ACN

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha carregat els neulers aquest dimecres contra Artur Mas, al qui ha acusat d'anar contra direcció. En un acte a la Canonja de la Seu Vella de Lleida, Rivera ha aprofitat les paraules del president dels EUA, Barack Obama, per assegurar que el candidat convergent va contra els postulats de la resta de governants del món, i no ha dubtat en afegir-se al discurs de la por en indicar que apareixeran aranzels i duanes si Catalunya assoleix la independència. "Algú s'imagina que es construeixin tres duanes a la N-230 per anar a la Vall d'Aran?" ha dit.

En aquesta mateixa tessitura, Rivera a indicat que el nou estat català perdria l'euro, i s'ha preguntat irònicament si es tornarà a la pesseta o es crearà "el pujolet". El candidat taronja a la presidència del govern espanyol ha reblat que els catalans "no tenen dret a marxar", i que ell no està disposat a perdre les arrels que té amb Espanya per culpa d'Artur Mas. "No vull renegar dels meus avis ni dels meus pares", ha manifestat.

Davant 250 persones, el polític unionista a fet sang de les paraules de Lluís Llach al debat de TV3 a Girona, quan va admetre que no sabia què dir sobre el turisme, i ha assegurat que la candidatura de Junts pel Sí "no té programa, només l'obsessió de la independència". Rivera també ha tingut paraules contra el candidat del PP, Xavier García Albiol, a qui ha criticat per "sortir a perdre el partit" amb la proposta de mobilització que ha fet aquest dimecres, i contra el candidat de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, que ha rebut per la seva indefinició sobre el procés que viu el país. Per aquest motiu, Rivera ha defensat que el de Ciutadans és el vot útil per crear "una alternativa", i ha cridat a "donar-li el tomb a les enquestes".

Arrimadas proposa fer una auditoria a la Generalitat

Per la seva banda, la candidata de Barcelona, Inés Arrimadas, ha assegurat que Ciutadans té la voluntat de fer una auditoria a la Generalitat per posar llum sobre els comptes dels anteriors governs i saber "qui ha robat en aquest país". La cap de llista per Barcelona ha lamentat que l'actual govern de la Generalitat "ha obert ambaixades i tancat quiròfans", una praxis que, ha assegurat, revertirà el seu partit si el 27-S té la majoria de vots suficients per governar Catalunya.
 

Totes les notícies de C's de les eleccions del 27-S

Totes les notícies de les eleccions al Parlament 2015 27-S

Enquestòmetre: tots els sondejos de les eleccions del 27-S

Gràfic interactiu: totes les llistes del 27-S per demarcacions

Totes les fotos de la campanya de les eleccions del 27-S