Forcadell apel·la als indecisos: «Anem cada dia a la perruqueria si cal»

La candidata de Junts pel Sí assegura que la independència no és incompatible amb sentir-se espanyol | Oriol Junqueras creu que el proper 27-S comença la "gran feinada" de construir un nou estat

Carme Forcadell i Oriol Junqueras, al míting de Balaguer
Carme Forcadell i Oriol Junqueras, al míting de Balaguer | Laura Cortés
Àlvar Llobet
16 de setembre del 2015
Actualitzat a les 2:11h
Carme Forcadell, número 2 de Junts pel Sí, ha remarcat aquest dimarts en l'acte central de la candidatura a la comarca de la Noguera la necessitat "d'omplir els carrers" per convèncer els indecisos, i ha bromejat que, si cal, es vagi a les perruqueries cada dia.

En un Teatre Municipal ple, l'expresidenta de l'ANC ha demanat una mobilització massiva el 27-S, alhora que ha indicat que votar la independència de Catalunya no és incompatible amb sentir-se espanyol. En aquest sentit, Forcadell s'ha mostrat convençuda que el camí cap a l'estat propi serà possible "gràcies als fills d'extremenys i andalusos", i ha cridat a la "revolta democràtica" cada cop que als catalans els comparin amb els nazis o que el govern espanyol amenaci amb l'exèrcit.

Durant l'acte ha intervingut també el líder d'ERC i cinquè candidat de la llista Oriol Junqueras, que ha apuntat que amb guanyar la independència no se soluciona res. El polític republicà ha explicat que el 27 de setembre comença la "gran feinada" que tindran els polítics independentistes per construir un nou estat d'Europa lluny d'una Espanya que, ha dit, "ens ha volgut eliminar moltes vegades i mai no ho ha aconseguit".

El candidat de Junts pel Sí a Lleida, Josep Maria Forné, ha foragitat els dubtes en relació a una Catalunya fora de la Unió Europea, i ha argumentat que el país serà més viable econòmicament que no pas si forma part d'Espanya. "No partim de zero, perquè ja comptarem amb els diners que cada any enviem a Madrid i no tornen".
 

Totes les notícies de Junts pel Sí de les eleccions del 27-S

Totes les notícies de les eleccions al Parlament 2015 27-S

Enquestòmetre: tots els sondejos de les eleccions del 27-S

Perfils: qui és qui a Junts pel Sí

Gràfic interactiu: totes les llistes del 27-S per demarcacions

Totes les fotos de la campanya de les eleccions del 27-S