García Albiol ataca Cs per pactar a Lleida amb «un nacionalista» com Àngel Ros

El candidat del PP insta a la candidatura que lidera Lluís Rabell ha definir-se més clarament sobre la independència de Catalunya

À.Ll / ACN
15 de setembre del 2015
Actualitzat a les 19:27h
Garcia Albiol amb Marisa Xandri, a Lleida
Garcia Albiol amb Marisa Xandri, a Lleida | Rafa Garrido

El candidat del PP, Xavier García Albiol, ha carregat contra Ciutadans per deixar anar que podria arribar a acords amb Catalunya Sí Que Es Pot per intentar evitar que Artur Mas repeteixi coma president. "Jo aposto per unir esforços entre aquells que volem que Catalunya segueixi formant part d'Espanya i que ningú ens divideixi. Però intentar arribar a un acord amb un cap de llista que reconeix ser independentista i que el 9-N va votar 'sí-sí', és un afegit més a la incoherència de C's", ha etzibat.

I és que el popular creu que el partit d'Albert Rivera i Inés Arrimadas no té un criteri clar respcte de la seva política d'acords i el clam que fan en favor de la unitat d'Espanya. "A Lleida donen l'alcaldia a un alcalde nacionalista -Àngel Ros-, que diu que Catalunya és una nació, i ara diuen que volen arribar a un acord amb un cap de llista independentista", ha sentenciat Albiol, tot afegint que "a C's per un costat se li omple la boca de la defensa de Catalunya dins Espanya i a les primeres de canvi, els falta coherència". 

El candidat del PPC a la presidència de la Generalitat, Xavier García Albiol, ha reptat al cap de llista de Catalunya Sí Que Es Pot, Lluís Rabell, a que es comprometi a "no donar suport a cap projecte de trencament d'Espanya". "Encara estic esperant que aquesta candidatura ho faci; vull escoltar que no donarà suport cap procés de ruptura d'Espanya. Diuen que no donaran suport a Mas, però jo vull anar més enllà, vull respostes més clares i no les estem veient. Al contrari, estan apareixent més contradiccions", ha sentenciat. I és que per a Albiol, la llista de Rabell sembla no tenir clar de quin costat està en el debat sobre la independència.