Ciuraneta respon a Rajoy: «El Segarra-Garrigues el paga Catalunya»

El conseller d'Agricultura adverteix del discurs de la ''por'' que utilitzen en els mítings electorals el PP, Ciutadans, PSC i Unió

ACN
15 de setembre del 2015
Actualitzat el 16 de setembre a les 0:31h
Jordi Ciuraneta, conseller d'Agricultura
Jordi Ciuraneta, conseller d'Agricultura | ACN

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, "va faltar a la veritat" quan va assegurar a Lleida que el canal Segarra-Garrigues l'està finançant l'estat espanyol, segons ha dit el conseller d'Agricultura, Jordi Ciuraneta, en unes declaracions de l'ACN coincidint amb la segona jornada sobre el sector primari i món local que ha organitzat el Departament i l'Associació Catalana de Municipis. Ciuraneta ha afirmat que el 85,33% de la infraestructura del canal es finança amb recursos de la Generalitat i només poc més del 14% els aporta l'Estat. Ciuraneta adverteix contra els discursos que utilitzen en campanya electoral el PP, Ciutadans, el PSC i Unió volen generar ''por'' entre l'electorat.

El conseller Ciuraneta ha assegurat que pot entendre que el president del govern espanyol vingui a Catalunya i concretament a Lleida a fer un míting electoral per donar suport als seus candidats però el que ''no es pot entendre és que falti a la realitat'. Jordi Ciuraneta s'ha referit a les declaracions del president del govern en què va assegurar que la infraestructura del canal Segarra-Garrigues la finançava al 100% el govern espanyol. 

El conseller va més enllà i després de posar sobre la taula el dèficit fiscal que anualment acumula Catalunya amb l'estat espanyol, ha assegurat que ''els catalans financen tot el canal Segarra-Garrigues, tant la part que té assignada Catalunya com el 14,67% del govern espanyol'' que és una quantitat que equival a 8 dies de dèficit fiscal dels catalans, ha explicat el conseller.

El titular de la cartera d'Agricultura ha assegurat que fins ara la Generalitat ha aportat 770 milions d'euros i l'estat espanyol només 315 milions. "Aquesta és la veritat", ha assegurat. I si s'inclou el debat del dèficit fiscal, aquests 315 milions d'euros suposen uns 8 dies del dèficit fiscal dels catalans, (45 milions de dèficit al dia) ''per això asseguro que tant la part de la Generalitat com la de l'Estat la paguen els catalans'', ha reblat Ciuraneta. 

D'altra banda, en relació al to de la campanya que utilitzen els partits contraris a la independència, Ciuraneta assegura que el PP, Ciutadans, PSC i Unió Democràtica estan fent servir un discurs de la ''por'' cap a l'electorat en assegurar que Catalunya no podria sobreviure econòmicament sent independent i quedaria fora de la UE i sense els ajuts de la PAC. El Departament d'Agricultura defensa que aquestes afirmacions no són certes.