Reñé donarà explicacions aquesta tarda arran d'unes acusacions de suborn

El president de la Diputació de Lleida hauria cobrat 500.000 euros a canvi de l'adjudicació de l'explotació de sis depuradores del Pla d'Urgell

Àlvar Llobet
14 de setembre del 2015
Actualitzat a les 19:07h
Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida
Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida | Arxiu

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, hauria cobrat comissions il·legas a canvi de l'adjudicació d'un contracte d'explotació de sis plantes depuradores al Pla d'Urgell. La informació l'ha fet pública aquest dilluns el periodista Eduardo Inda, que rebrà resposta per part del president provincial aquest mateix dilluns en una roda de premsa segons han confirmat fonts de l'organisme a NacióLleida. Aquestes mateixes fonts apunten que el president provincial negarà les acusacions i, probablement, anunciarà les accions legals que emprendrà contra el periodista que ha firmat la notícia.  

Inda cita un informe econòmic intern de la constructora d'Alguaire M y J Grúas S.A, que xifra en més de 500.000 euros el diner en efectiu que hauria servit per pagar, presumptament, Reñé. Els fets es remunten al 2010, quan el convergent era president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell. El 31 de març, sempre segons la versió d'Inda, es va adjudicar la UTE Depurpla 2, que té com a principal integrant la constructora M y J Grúas S.A, l'explotació de sis depuradores per un període de 15 anys.

El contracte es va adjudicar per valor de 22,5 milions d'euros per gestionar les depuradores de Linyola, Bell-lloc d'Urgell, Barbens-Ivars d'Urgell, Bellvís i Juneda-Torregrossa. El periodista presenta com a prova una acta notarial de la Junta General de l'empresa M y J Grúas on un dels accionistes demana explicacions per aquests diners donats a Reñé, un extrem que nega el president del Consell d'Administració, José Maria Gruas Estadella, que segons l'escrit d'Inda, assegura que va indicar que les acusacions d'aquest pagament "no tenen fonament".