Unió de Pagesos reacciona contra el discurs de la por: «Prou d'enredar amb la PAC»

El PP i Unió havien coincidit a Lleida en assegurar que la pagesia catalana està molt preocupada per una eventual independència de Catalunya

Redacció
14 de setembre del 2015
Actualitzat a les 15:33h
El sindicat majoritari del camp català, Unió de Pagesos, ha respost les paraules del PP i Unió que aquest cap de setmana havien coincidit en campanya a Lleida i que havien afirmat que una Catalunya independent faria perdre els fons d'ajuda de la Política Agrària Comuna (PAC) perquè, diuen, quedaria fora de la Unió Europea (UE). Des del seu compte de Twitter, Unió de Pagesos els ha etzibat "prou d'enredar amb la PAC!" i ha recordat que "del conjunt de polítiques de la UE rebem poc més de 600 milions d'euros l'any i en paguem més de 2.600 milions d'euros l'any".

De fet, Unió de Pagesos ha anat més enllà i ha recordat, en una segona piulada, que "de la PAC, rebem de mitjana 345,8 milions d'euros anuals, que baixaran per les polítiques imposades per l'Estat per beneficiar els terratinents".

La reacció del sindicat català arriba després que el líder d'Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida, havia assegurat dissabte que "la gent tremola" perquè "Catalunya quedaria fora de de la Unió Europea, de l'euro i de la política agrària comuna (PAC)". També l'endemà diumenge el candidat del PP, Xavier García Albiol va calcar les paraules de Duran i va afirmar que un hipotètic Estat català "quedaria fora d’Europa i els pagesos perdrien els fons d’ajuda de la Política Agrària Comuna (PAC)".