Pedro Sánchez: «Els catalans comparteixen més coses amb un treballador madrileny que amb Artur Mas»

El líder del PSOE insta a fer fora el "fill polític de Pujol" el 27-S i a "l'amic de Bárcenas" al desembre | Iceta assegura que es veu capaç de redreçar el rumb del país, i li demana a Mas que plegui

Àlvar Llobet
13 de setembre del 2015
Actualitzat a les 16:19h
Pedro Sánchez, avui a Lleida amb Iceta, Ros i Ordeig
Pedro Sánchez, avui a Lleida amb Iceta, Ros i Ordeig | Àlvar Llobet

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha passat aquest diumenge per Lleida conscient que en aquest territori no es juga la seva batalla política. Els socialistes lluiten per aconseguir un diputat a la demarcació, i encara que aquest sigui un botí molt escàs, el socialista espanyol s'ha esmerçat esforços en reivindicar el paper del PSC en unes eleccions que han plantejat, ha dit, "els que volen que els ciutadans escullin entre ser catalans o espanyols".

En aquesta tessitura, el candidat a la presidència del govern espanyol ha carregat els neulers contra Artur Mas i la seva gestió de retallades, un punt que ha aprofitat per recordar que gràcies a aquestes polítiques d'austeritat "els catalans tenen més coses en comú amb un treballador de Madrid que no amb Mas".

Sánchez ha repetit gran part del discurs que ha anat fent aquest cap de setmana per diverses ciutats, i ha posat el dit a la nafra de les presumptes corrupteles de Convergència. En aquest sentit, el líder del PSOE ha carregat els neulers contra Artur Mas, a qui ha acusat de creure's que "Catalunya és seva".

Davant d'unes 500 persones, el líder socialista espanyol ha reconegut que ell també és un "catalanista progressista", i ha proposat que el dia 27-S es faci fora "el fill polític de Pujol" de la mateixa manera que ha cridat a guanyar a finals d'any "l'amic de Bárcenas".
 

Iceta ha protagonitzat el míting a Lleida Foto: Àlvar Llobet


Iceta es veu capaç de "redreçar el rumb del país"

El candidat a la presidència de la Generalitat, Miquel Iceta, ha assegurat que es veu capaç de redreçar el rumb del país, i s'ha sincerat quan ha dit que a ell li surt de dins dir que vol governar aquest país. El líder del PSC, que també ha estat acompanyat per Josep Borrell i l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha criticat les polítiques de Mas i el seu afany per "convocar eleccions cada dos anys".

En aquest punt, el socialista li ha demanat a l'actual president de la Generalitat que plegui, i ha ironitzat sobre el fet que Mas vagi de número quatre a la llista de Junts pel Sí. "L'han posat en aquest lloc perquè no l'aguanten ni els seus" ha clamat un Iceta còmode en el discurs i que ha tornat a fer broma sobre els seus famosos balls als finals dels mítings. 
 

Totes les notícies del PSC de les eleccions del 27-S

Totes les notícies de les eleccions al Parlament 2015 27-S

Enquestòmetre: tots els sondejos de les eleccions del 27-S

Gràfic interactiu: totes les llistes del 27-S per demarcacions

Totes les fotos de la campanya de les eleccions del 27-S