Forné vincula la independència a una millor educació que garanteixi la igualtat d'oportunitats

El cap de llista de Junts pel Sí per Lleida també defensa que amb l'Estat propi es podran oferir més beques als universitaris

per ACN / À.Ll, Lleida | 13 de setembre de 2015 a les 09:54 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de setembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Josep Maria Forné, en un acte amb joves Foto: Salvador Miret


El cap de llista de Junts pel Sí per Lleida, Josep Maria Forné, ha defensat que amb l'administració dels seus propis recursos Catalunya podrà donar una millor resposta a l'educació "com a eina per garantir la igualtat d'oportunitats i aquesta és la peça fonamental per a la justícia social". De la mateixa manera, considera que el país tindrà capacitat per oferir més beques als joves universitaris que a l'actualitat.


En un acte amb joves a Lleida, Forné també ha defensat que el nou concepte de mercat laboral i de treball "ha d'implicar un nou contracte social, una nova manera d'entendre el treball en què la riquesa que genera el treball no ha de ser a partir de rebaixar els sous sinó de la qualitat".

Forné ha insistit en què cal tenir en compte la importància que el mercat laboral canvia amb les noves tecnologies ja que fan que moltes de les feines que abans havia de fer una persona ara les pugui fer la tecnologia, "cosa que farà que siguin necessàries feines més de caire social". Per això, "la clau està en què aquest nou concepte de mercat laboral i de treball ha d'implicar un nou contracte social, una nova manera d'entendre el treball en el qual la riquesa que genera el treball no ha de ser a partir de rebaixar els sous sinó de la qualitat".


"Com a país ens podem exigir millorar la qualitat de la formació i del treball per produir  un producte  que per la seva qualitat pugui ser més valorat i no al contrari, és a dir que a base de disminuir el valor del treball el jove es troba que sí que podrà accedir al mercat laboral, però amb treballs més precaris, amb molt poca qualificació i amb molt poc valor afegit", ha afirmat el cap de llista de Junts pel Sí per Lleida.
 

 

Participació