Duran: «Els pagesos estan preocupats per una declaració d'independència»

El líder d'UDC, des de Lleida, assegura que en cas de secessió "Catalunya quedaria fora de de la Unió Europea , de l'euro i de la PAC"

Duran, en un acte de petit format a Lleida
Duran, en un acte de petit format a Lleida | ACN
Redacció
12 de setembre del 2015
Actualitzat a les 18:30h

Josep Antoni Duran i Lleida s'ha abonat en aquesta campanya al discurs de la por. Si en l'estrena, el dijous a la nit, va recordar fets històrics de la convulsa dècada dels 30, aquest dissabte ha assegurat que el camp català seria un dels més perjudicats en cas que Catalunya esdevingui un nou estat. "Els pagesos estan molt preocupats per una declaració unilateral d'independència", ha afirmat en una trobada amb el sector a Lleida.

Acompanyat de Josep Maria Pelegrí, cap de llista dels socialcristians a Ponent, Duran ha afirmat que els dret internacional diu que "els estats són els que subscriuen els tractats internacionals i si un dia una part d'aquest estat s'independitza, qui es queda com a titular dels drets de pertànyer a a l'organització és l'estat predecessor. Per tant, "Catalunya quedaria fora de de la Unió Europea, de l'euro i de la política agrària comuna (PAC)", ha assegurat el líder d'UDC que afirma que per això, "la gent tremola".

Amb l'exconseller d'Agricultura al costat, Duran ha volgut recordar el rebuig del cap de llista de Junts pel Sí per Barcelona, Raül Romeva, al canal Segarra-Garrigues, una infraestructura que Duran qualifica de "molt necessària per les Terres de Lleida". Per tot plegat, ha fet una crida a aquells que van votar CiU en les darreres eleccions del 2012 a votar ara a UDC, "un partit catalanista, moderat i europeista".. 
 

Totes les notícies d'UDC de les eleccions del 27-S

Totes les notícies de les eleccions al Parlament 2015 27-S

Enquestòmetre: tots els sondejos de les eleccions del 27-S

Gràfic interactiu: totes les llistes del 27-S per demarcacions

Totes les fotos de la campanya de les eleccions del 27-S