Ensenyament negocia amb la família de Gaspar de Portolà un augment de castellà només per als seus fills

D'aquesta manera s'evitaria que tota la resta d'alumnes quedessin afectats per la interlocutòria del TSJC | Els pares diuen que se senten utilitzats per tots costats i que només volien millorar l'ensenyament en castellà

Àlvar Llobet
10 de setembre del 2015
Actualitzat a les 10:49h
Imatge de la mobilització del passat dilluns
Imatge de la mobilització del passat dilluns | Rosa Mari Sauret

El Departament d'Ensenyament de la Generalitat està negociant amb els pares de dos alumnes de l'escola Gaspar de Portolà de Balaguer un augment d'hores de castellà particular. D'aquesta manera, la resta d'alumnes de la classes que haurien d'assumir aquest increment per culpa de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que així ho indica, quedarien deslliurats de fer el doble d'hores lectives de castellà.

Segons apunta Segre, els pares denuncien un "linxament brutal contra seu" durant els darrers dies, i és per aquest motiu que han decidit posar fil a l'agulla per resoldre el conflicte, un extrem que ha estat confirmat també per NacióLleida. La família demandant assegura que el seu objectiu era que els fills tinguessin el mateix nivell d'ensenyament en les dues llengües, i que estan disposats a retirar la sol·licitud si aquest requisit es garanteix al centre.

Tot i això, el pare acusa la direcció de l'escola de passivitat a l'hora d'atendre les seves demandes atenent que fa mesos que havien mostrat la seva voluntat de modificar el model lingüístic amb la idea de millorar l'ensenyament en castellà. La família lamenta, també, que la seva petició hagi generat rebombori, i apunta que se senten utilitzats per totes bandes.