La immersió podria quedar afectada durant sis anys a Gaspar de Portolà

La interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya avala que l'alumne tingui dret a més hores de llengua castellana a cada curs que realitzi | L'AMPA recorre la sentència amb la benedicció del Govern

Àlvar Llobet
09 de setembre del 2015
Actualitzat a les 14:29h
La mobilització del passat dilluns
La mobilització del passat dilluns | Rosa Mari Sauret

La immersió lingüística a Gaspar de Portolà podria quedar afectada durant els sis propers anys. La interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que avala l'augment de les hores lectives en llengua castellana apunta que els fills de les famílies que sol·licitin aquest increment han de seguir amb aquest model durant els següents cursos, una situació que afectaria també la resta de companys de classe.

És per aquest motiu que l'escola de Balaguer, on es fa classe fins a sisè de primària, podria veure's afectada durant els propers anys ja que un dels fills de la família que s'ha emparat amb la llei per sol·licitar més hores de castellà cursa P5. Aquest extrem ha estat confirmat a NacióLleida per la conselleria d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, que argumenta que l'articulat del TSJC es trenca un cop els escolars canvien de centre educatiu.

L'AMPA recorre la sentència

L'Associació de Pares i Mares d'Alumnes (AMPA) de Gaspar, per la seva banda, ha anunciat que recorrerà la resolució del castellà, una decisió que està beneïda pel Govern de la Generalitat. El col·lectiu de pares ha iniciat també la recollida de signatures a dins de l'escola i també a nivell de ciutat per fer visible el suport al model d'immersió lingüística. D'altra banda, durant l'assemblea que han mantingut desenes de pares d'alumnes aquest dilluns, s'ha apostat per demanar a la direcció del centre que no acati la sentència i que mantingui el nombre d'hores en català que s'han fet fins ara.

En aquest sentit, el president del col·lectiu de pares, Quico Escolà, ha apuntat que no es pot canviar ara aquest model ja que "tothom ha fet les matriculacions amb unes regles del joc a la meitat de partida".