La Junta Electoral demana a l'Ajuntament d'Almacelles que retiri les estelades del municipi

També sol·licita que aquest acord es posi en coneixement de tots els consistoris de la demarcació

per ACN, Lleida | 8 de setembre de 2015 a les 14:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de setembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Junta Electoral Provincial de Lleida ha demanat a l'Ajuntament d'Almacelles (Segrià) que retiri les estelades del municipi perquè sosté que infringeixen la LOREG, ja que "es tracta de símbols de propaganda electoral que poden considerar-se partidistes a l'estar dirigits a la captació de sufragis".

La Junta Electoral cita l'article 53 que estableix que la propaganda electoral des de la convocatòria de les eleccions fins a l'inici "legal" de la campanya electoral s'ha de col·locar en llocs reservats com a gratuïts pels ajuntaments. La Junta, que s'ha pronunciat a petició de Societat Civil Catalana, també demana que aquest acord es posi en coneixement a la resta de consistoris de la demarcació. Per l'ens, la col·locació de banderes i símbols abans de la campanya electoral fora de l'espai establert i en què sigui "identificable la petició de vots d'una determinada força política que concorre a les eleccions suposa una infracció de la LOREG".


En la resolució, la Junta Electoral Central recorda l'acord del 13 de maig d'aquest any en què requereix als poders polítics i a les Juntes Electorals el "deure de preservar el deure de neutralitat política que tenen durant el procés electoral".

L'acord s'ha pres després que Societat Civil Catalana denunciés la presència de la bandera independentista en espais públics. L'entitat ha posat en marxa una campanya que s'allargarà fins el 25 de setembre amb aquesta finalitat i afirma que la presència de les estelades en vies i edificis "no és acceptable democràticament" perquè vulnera la neutralitat de les institucions.

 

 

Participació