L'AMPA de Gaspar de Portolà obre un procés de signatures a favor de la immersió lingüística

Els pares volen fer visible el suport al model educatiu actual a nivell escolar i també de la ciutat de Balaguer

Àlvar Llobet
07 de setembre del 2015
Actualitzat el 08 de setembre a les 14:35h
Alguns pares d'alumnes abans de l'assemblea
Alguns pares d'alumnes abans de l'assemblea | Àlvar Llobet

L'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) de l'escola Gaspar de Portolà de Balaguer ha decidit aquest dilluns en assemblea amb la resta de pares del centre obrir un procés de recollida de firmes a nivell escolar i de tota la ciutadania de Balaguer.

La decisió es pren, assegura el president de l'AMPA, Quico Escolà, per fer visible el suport que té el model d'immersió lingüística a la ciutat i, alhora, com a mesura de força contra una sentència que consideren injusta i que avala l'augment d'hores lectives de castellà només amb una sola petició, que és el que ha passat a Gaspar de Portolà. Els pares han debatut, segons han explicat a NacióLleida, sobre les actuacions que es poden dur a terme durant el primer dia de curs, el proper 14 de setembre. En aquest sentit, Escolà ha indicat que s'estan pensant diverses coses, si bé ha remarcat el fet que no es vol que aquestes possibles actuacions afectin els alumnes del centre

L'assemblea s'ha fet aquest dilluns després de la mobilització que ha congregat mig miler de persones davant les portes del centre. Durant l'acte s'ha llegit un manifest en defensa de l'actual model educatiu de Catalunya i s'ha demanat evitar criminalitzar la família que ha fet aquesta petició.