L'AMPA de Gaspar de Portolà crida a mobilitzar-se contra l'augment de les hores de castellà

El col·lectiu dóna suport a la manifestació que s'ha convocat per les xarxes socials a favor de la immersió lingüística | El dilluns es celebrarà una assemblea amb tots els pares de l'escola per prendre decisions sobre aquesta qüestió

per Àlvar Llobet, Balaguer | 6 de setembre de 2015 a les 01:44 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de setembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Alumnes de l'escola Gaspar de Portolà al pati Foto: Gaspar de Portolà


L'Associació de Mares i Pares d'Alumnes de l'escola de Balaguer Gaspar de Portolà crida a la mobilització en contra de l'augment de les hores lectives de castellà tal com demana una família del centre, que s'empara amb la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. El col·lectiu s'ha reunit aquest dissabte al vespre i ha pres la decisió de donar suport "pacífic" a la mobilització que s'ha convocat per la xarxes socials després que NacióLleida hagi destapat que el centre ha de complir amb aquesta sol·licitud, que comporta doblar el nombre d'hores de llengua castellana.


Al marge de donar suport a la mobilització, el president de l'AMPA, Quico Escolà, ha apuntat a aquest diari que el col·lectiu convocarà una reunió el proper dilluns a les set de la tarda amb tots els pares del centre "per decidir les accions a emprendre en defensa dels drets dels alumnes de l'escola". Una hora abans, la direcció del centre reunirà la cinquantena de pares de les dues classes afectades per la petició de la família per informar del nou sistema lingüístic de l'escola.

Els pares contemplen no portar els fills a l'escola el proper dilluns 14 de setembre


Alguns pares del centre ja han mostrat la seva disconformitat amb el fet que s'hagin de fer més hores de castellà en matèries troncals com podrien ser les matemàtiques, i han assegurat a aquest diari que contemplen mesures dràstiques com no portar els fills a l'escola el primer dia de curs, el dilluns 14 de setembre.
 

Llegeix el comunicat de l'AMPA de l'escola Gaspar de Portolà

 

Participació