​El Govern pagarà una part de les assegurances pels danys de la fauna salvatge

El conseller d'Agricultura vol que aquesta iniciativa estigui en marxa el juny de l'any que ve i ajudi als ramaders i pagesos a contractar les pòlisses

ACN
05 de setembre del 2015
Actualitzat a les 11:58h
Ciuraneta ha estat entrevistat per l'ACN
Ciuraneta ha estat entrevistat per l'ACN | ACN

El conseller d'Agricultura, Jordi Ciuraneta, ha avançat que en aquests moments tenen molt avançat un estudi per col·laborar econòmicament des del Govern en una part del cost d'una assegurança sobre prats i ramats per cobrir els danys produïts per atacs de la fauna salvatge. En una entrevista amb l'ACN, Ciuraneta creu que aquesta assegurança serà una "gran solució" per als pagesos i els ramaders que pateixen els atacs dels animals protegits de la fauna salvatge.

La iniciativa està en estudi per preveure les necessitats específiques a cobrir dels atacs de les bèsties salvatges. Aquesta tardor estarà definida la pòlissa i el Departament vol que estigui operativa a partir del juny del 2016. El conseller ha assegurat que ara per ara no hi ha un càlcul econòmic del possible cost que suposaria l'aportació de la Generalitat en el pagament d'aquesta pòlissa, però en tot cas no seria una xifra que el Departament no pugui assumir. 

Ciuraneta recorda que el Conselh Generau d'Aran ja té en marxa una iniciativa similar que durant l'any 2014 va suposar un desemborsament del Conselh Generau de 15.500 euros per protegir una part dels actius de 27 ramaders que es van acollir. El Departament d'Agricultura vol que la iniciativa del Govern ampliï aquesta base de contractació per poder "millorar les condicions òptimes" de la iniciativa i cobrir el màxim possible els ramats i els prats. 

El Departament esperarà a tenir definida el contingut de la proposta de pòlissa per estudiar quin serà el seu percentatge de subvenció que complementi el cost del pagès i del ramader. Ciuraneta defensa aquesta actuació perquè està en línia de l'estratègia del Departament de conservar la biodiversitat de l'ecosistema.