Balaguer defensa el model d'immersió i critica la politització de les escoles

El regidor d'Ensenyament, Albert Saiz, considera "un error" demanar l'ampliació de les hores lectives en castellà a l'escola de Gaspar de Portolà

per Àlvar Llobet, Balaguer | 4 de setembre de 2015 a les 16:13 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de setembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'entrada de l'Ajuntament de Balaguer Foto: Àlvar Llobet


L'Ajuntament de Balaguer ha lamentat aquest divendres que l'escola Gaspar de Portolà hagi rebut la petició d'ampliar les hores lectives de castellà per part d'una única família, i ha donat tot el suport al centre en aquesta qüestió.


El regidor d'Ensenyament del consistori balaguerí, Albert Saiz, assegura que "és un error" judicialitzar la llengua, alhora que ha defensat el model d'immersió lingüística que ha tingut Catalunya en les darreres dècades, "que garanteix el coneixement de les dues llengües oficials de Catalunya". L'alcalde de la ciutat, Jordi Ignasi Vidal, s'ha mostrat igualment contrariat per aquest cas, i ha carregat els neulers contra la politització de les escoles i la intromissió dels jutges en l'educació. 

El cas, que ha destapat NacióLleidaés el primer que es dóna a la demarcació de Lleida després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya avalés la petició de cinc famílies de centres escolars de Barcelona. 

 

Participació