Camarasa vol mantenir la vigilància al riu Segre per evitar més morts

L'alcaldessa del municipi, Elisabet Lizaso, mostra la voluntat de tornar a posar control en aquesta zona ja durant l'inici de la temporada d'estiu de l'any vinent

Àlvar Llobet
03 de setembre del 2015
Actualitzat a les 23:10h
La platgeta on entren a banyar-se alguns turistes
La platgeta on entren a banyar-se alguns turistes | Àlvar Llobet

L'Ajuntament de Camarasa està disposat a mantenir la vigilància al riu Segre per evitar més morts. L'alcaldessa del municipi, Elisabet Lizaso, valora de forma molt positiva la incorporació del vigilant que hi ha hagut durant aquest mes d'agost després que a finals del mes de juny morís ofegat un jove de 24 anys, la novena en deu anys.

La primera edil explica a NacióLleida que el seu equip de govern té la voluntat de tornar a demanar vigilància a la zona l'any vinent, però amb la diferència que aquest control es faria a inicis de la temporada d'estiu coincidint amb l'obertura de les piscines municipals.

Lizaso destaca, no obstant, que aquesta intenció s'haurà d'incardinar amb les disponibilitats econòmiques que tingui la Diputació de Lleida per cobrir les despeses de vigilància, que tenen un cost que no pot assumir l'Ajuntament de Camarasa.

En aquest sentit, l'alcaldessa apunta que és important que en aquest espai del riu hi hagi una persona que alerti els visitants dels perills del riu ja que "amb només els cartells no n'hi ha prou perquè són interpretables", alhora que reflexiona sobre la conveniència d'anar ampliant aquesta seguretat en altres indrets de l'interior de Catalunya on també hi hagi el mateix perill de mort que a Camarasa. Lizaso ha agraït la tasca de l'organisme provincial i de Protecció Civil i els Bombers, que "s'han bolcat en evitar que hi hagi més morts en aquesta zona".