Àngel Ros defensa la Vuelta i també la vol a Lleida l'any vinent

L'alcalde de Lleida nega el "caràcter polític" de la prova ciclista | Assegura que aporta 120.000 euros a la ciutat i en costa 50.000 | De cara al 2016 vol tenir una sortida d'etapa ja que considera que suposa més beneficis

Àngel Ros, en una imatge d'arxiu
Àngel Ros, en una imatge d'arxiu | ACN
Redacció
03 de setembre del 2015
Actualitzat a les 16:43h

La Vuelta Ciclista a Espanya viu avui l'única etapa al Principat. La prova sortirà d'Escaldes-Engordany, a Andorra, i acabarà a Lleida on s'ha produït certa polèmica tant pel cost com pel suposat "caràcter polític" de la prova. L'alcalde Àngel Ros, en canvi, defensa la presència de la Vuelta a la capital del Segrià i, de fet, ja negocia amb l'organització per tal que la prova repeteixi l'any vinent.

El paer en cap ha volgut rebatre amb números els partits que critiquen que la ciutat aculli aquest dijous l'arribada d'una etapa. Segons Ros, el cost per a la ciutat és de 50.000 euros mentre que l'aportació econòmica que generarà és de 120.000. Ha negat, a més, que la competició tingui cap mena de caràcter polític. En aquest sentit ha avançat que negociarà amb l'organització que Lleida pugui ser sortida d'etapa l'any que ve, ja que considera que la sortida encara reporta més beneficis per a la ciutat que l'arribada.

Els capricis del calendari han fer coincidir l'etapa de la Vuelta a Espanya amb la presentació d'un llibre organitzat per Societat Civil Catalana a Barcelona on Ros hi participarà com a alcalde de Lleida.

Plantada d'ERC i estelades de la CUP

El grup municipal d'ERC de Lleida ha anunciat que rebutja les invitacions per accedir al recinte d'arribada i plantarà l'acte mentre que la CUP rebrà els ciclistes amb estelades. De fet, durant aquesta setmana la CUP –juntament amb altres organitzacions de l'esquerra independentista- ha repartit un miler d'estelades a les bústies dels carrers per on passarà la Vuelta animant els veïns a demostrar el seu rebuig a una competició que consideren que té un caràcter polític. A més, ERC i la CUP creuen que la despesa per a la ciutat és "supèrflua".