El 77% de les localitats de Lleida s'han integrat a l'Associació de Municipis per la Independència

El president de l'AMI i alcalde de Girona s'ha mostrat preocupat per les conseqüències que la reforma del TC proposada pel PP pot tenir en els funcionaris | Considera que els servidors públics queden "directament assenyalats"

Carles Puigdemont, durant la reunió de l'AMI, a Mollerussa
Carles Puigdemont, durant la reunió de l'AMI, a Mollerussa | ACN
I.M. / ACN
03 de setembre del 2015
Actualitzat a la 13:29h

Carles Puigdemont, durant la reunió de l'AMI, a Mollerussa. Foto: ACN


Set de cada deu municipis de la demarcació de Lleida s'ha integrat a l'AMI. En total són 178 localitats de les 231 que hi ha a la província segons ha destacat aquest dimecres la nova junta de l'entitat sobiranista, que presideix l'alcalde de Girona.

Carles Puigdemont, ha lamentat que fa l'efecte que ''quan l'Estat espanyol entra per la porta, l'estat de dret surt per la finestra'', en referència a la reforma del Tribunal Constitucional proposada pel PP. Durant la primera reunió de la nova executiva de l'AMI, que s'ha celebrat al Teatre L'Amistat de Mollerussa, Puigdemont ha remarcat que estan ''enormement preocupats'' del que pot arribar a passar, no només amb els càrrecs electes sinó també amb els servidors públics, és a dir, els funcionaris, si el PP modifica la regulació de l'alt tribunal de manera que aquells que no acatin les seves sentències puguin ser inhabilitats. L'alcalde gironí ha afegit que amb aquesta proposta de reforma queden ''directament assenyalats''.