Balaguer presenta la Fira Medieval amb una nova visita teatralizada per la ciutat

El certamen es celebrarà del 18 al 20 de setembre, i comptarà amb el sopar tradicional del dissabte, que rebaixa els preus

González, Vidal i Biscarri han presentat la festa
González, Vidal i Biscarri han presentat la festa | Àlvar Llobet
À.Ll
31 d'agost del 2015
Actualitzat el 01 de setembre a les 11:24h

Balaguer es submergirà en l'època medieval a partir del proper divendres 18 de setembre i fins el diumenge 20. L'alcalde de la ciutat, Jordi Ignasi Vidal, ha presentat aquest dilluns la cinquena edició de la festa, coneguda com Harpia, que enguany pivota sobre l'eix temàtic de l'amor i el matrimoni a l'Edat Mitjana.

Vidal, que ha estat acompanyat dels regidors de Cultura, Joan Biscarri, i de Festes, Lorena González, ha repassat les novetats d'aquesta nova edició, que comptarà amb una mostra de cinema occità el dijous abans de la inauguració de la festa, la presentació del llibre gros de la ciutat a càrrec de l'historiador Robert Cuellas, i una nova visita teatralitzada que es farà pels carrers de la ciutat. 

En el context d'aquest darrer acte es desenvoluparà la recreació d'una vetlla del cavaller i de com les dones medievals aconsellaven les joves casadores. Vidal ha destacat que en aquesta activitat hi participaran entre 200 i 250 persones. 

Per la seva banda, González ha indicat que totes les persones que vagin ataviades amb vestit medieval podran formar part del seguici que conformen els membres dels grups medievals, que dissabte faran una desfilada baixant de la muralla. "Els balaguerins que vagin vestits per l'ocasió podran formar part d'aquesta cercavila" ha apuntat la regidora i comprar una torxa a preu de cost (entre 2 i 3 euros).

Nous preus per al sopar medieval dissabte

L'acte de presentació de la fira també ha servit per anunciar una rebaixa dels preus del sopar popular que es celebrarà el dissabte 19 de setembre. El primer edil ha destacat que el sopar costarà 22 euros amb vestit medieval inclòs (abans era 25 euros) i 12 per als nens (l'any passat costava 15 euros).

El sopar consistirà en un entrant de fruites, una amanida, un combinat de carn, bolets i fruites i postre amb pastís medieval. Les entrades es podran reservar a partir d'aquest dimarts al Museu de la Noguera.

El carrer del Pont acollirà la mostra d'oficis antics 

La Fira Medieval coincidirà amb la mostra d'oficis antics que s'organitza des de fa anys al carrer del Pont. 

Consulta el programa d'activitats de l'Harpia 2015