El Lleida comença a rutllar

Els blaus guanyen 2 a 0 contra l'Hospitalet i donen motius per creure a l'afició | Toño Vázquez i Álex Albístegui, els golejadors d'un partit on el mal estat del terreny de joc no ha tingut excessiva influència

Àlvar Llobet
30 d'agost del 2015
Actualitzat el 31 d'agost a les 12:51h
El Lleida Esportiu ha guanyat l'Hospitalet
El Lleida Esportiu ha guanyat l'Hospitalet | C.E l'Hospitalet

El Lleida Esportiu ha guanyat contra l'Hospitalet Foto: C E L'Hospitalet


El Lleida Esportiu comença a rutllar. Els blaus han guanyat aquest diumenge 2 a 0 contra l'Hospitalet en la seva estrena al Camp d'Esports i han demostrat que hi ha equip per aspirar a fer el play-off a final de temporada.

Ni la derrota al camp de l'Espanyol B la setmana passada ni tampoc el pèssim estat de la gespa del Camp d'Esports ha fet canviar la filosofia de joc de toc  d'Imanol Idiakez, que ha plantejat el matx amb la intenció de tenir el control de la pilota i de pressionar a dalt el rival. El Lleida Esportiu ha repetit la bona primera part que va fer a Sant Adrià, i ha donat motius per creure a l'afició. Els blaus, amb Doncel a la banqueta, han controlat el partit durant els primers 45 minuts davant un Hospitalet que només ha aconseguit defensar-se i intentar caçar algun contraatac per obrir el marcador.

Els d'Idiakez només han tingut un ensurt en els primers compassos del partit, quan Crespo ha hagut d'intervenir per aturar un xut de Guzmán després d'una badada defensiva. A partir d'aquí, l'encontre s'ha anat tenyint de blau, i el gol començava a olorar-se al Camp d'Esports, satisfet al veure la mobilitat dels homes de dalt, sobretot de Suárez i de Marc Martínez, el futbolista que està cridat a ser el rellotge del Lleida aquest any. Amb una defensa de tres i els laterals oberts, el Lleida ha portat el compàs del partit i s'ha anat sentint còmode amb la pilota.

Al minut 14, Marc Martínez ha xutat molt desviat i al 26, un córner l'ha aprofitat Toño Vázquez per rematar de cap i, amb l'ajuda d'un defensa de l'Hospitalet, fer el primer gol. El defensa ha estrenat el caseller golejador de l'equip aquest curs, i ha donat encara més tranquil·litat als d'Idiakez, que han continuat assetjant la porteria rival. En aquesta tessitura, una jugada per la banda de Colinas pocs minuts després l'ha rematat fora Òscar Rubio, que ho tenia tot de cara per posar el 2 a 0 que, en vista dels mèrits de l'Hospitalet, podria haver estat decisiu.

Els lleidatans han marxat al vestidor amb la mínima avantatge però amb la vibració positiva al veure com els nous fitxatges van encaixant.
 

La gespa del Camp d'Esports, en pèssim estat Foto: Jordi Guardiola


Una segona part amb expulsions, un gol i un penal fallat

Han començat la segona part més desconnectats els lleidatans, que han sortit amb més intenció de no perdre la pilota que no pas de seguir atacant. El joc pausat ha obert un altre partit al Camp d'Esports, on l'Hospitalet ha estirat les seves línies per intentar forçar l'empat. Ruibal ha tingut l'1 a 1 a les seves botes si hagués acabat amb gol una jugada personal en la que s'ha desfet de dos defenses lleidatans.

El partit s'ha anat embolicant ja durant el primer quart d'hora de la segona. L'àrbitre ha expulsat Marc Martínez del Lleida i Bigas de l'Hospitalet en menys de cinc minuts i ha assenyalat un penal a favor dels locals per falta de Serra sobre Suárez. Raül Fuster ha tingut l'oportunitat d'ampliar l'avantatge al marcador, però Ibáñez ha encertat la direcció de la pilota i ha mantingut el 1 a 0.

Amb els dos equips amb deu i amb el Lleida sense la seva brúixola, necessitava calma l'equip local. Idiakez ha donat entrada al jove Mia Guash per tornar a compassar el matx al ritme que més li interessava per sumar els tres punts, i s'ha trobat el segon gol després d'una falta. Álex Albístegui ha aprofitat una bola morta entre la barrera i la porteria per batre Ibáñez i col·locar el 2 a 0 que servia per donar tranquil·litat i deixar passar els minuts per segellar la victòria.

Així ho ha anat fent el Lleida, que ha tingut moments de rondo en els quals l'Hospitalet ha anat perseguint la pilota sense capacitat per robar-la. Els blaus s'han agradat en els darrers minuts i no han donat opció als visitants, debilitats per l'esforç físic. Només Puerto ha fallat una ocasió clara de gol al quedar-se sol davant Guzmán.