El nou municipi del capellà lleidatà acusat d'abusos sexuals, en contra de la seva arribada

Els veïns de la localitat d'Espiel estan organitzant una mobilització per mostrar el rebuig al nou rector

À.Ll
29 d'agost del 2015
Actualitzat el 30 d'agost a les 6:55h
Ignacio Mora, nou rector d'Espiel
Ignacio Mora, nou rector d'Espiel | Parroquia San Mateo

La decisió del Bisbat de Còrdova de restituir el capellà ultra de Lleida acusat d'abusos a menors, Ignacio Mora Vilaltella, ha dividit diversos municipis cordovesos. Diverses persones de la nova localitat del rector, Espiel, ja han mostrat el seu rebuig a que sigui ell el nou capellà, una queixa que faran visible en una mobilització que ja s'està preparant.

Tot i això, no tothom està en contra del sacerdot. En les darreres hores ha rebut el suport dels veïns de les localitzats on era rector abans de la seva detenció, Villanueva del Duque, Villaralto i Fuente de Lancha. En aquests municipis s'ha organitzat una plataforma de recollida de firmes per demanar la reincorporació del capellà fins que acabi el procés judicial.

El Bisbat de Còrdova defensa el sacerdot

El Bisbat de Còrdova ha fet públic un comunicat en el que es destaca que Ignacio Mora està "plenament habilitat per al ministeri sacerdotal" i que "cal esperar que la justícia es pronunciï" sobre les acusacions d'abusos de menors. Des de la diòcesi també s'apunta que no s'ha actuat de manera imprudent perquè han seguit els preceptes que marca el Vaticà en aquest cas.

Membre del grup d'extrema dreta Milícia Catalana i condemnat a sis anys de presó 

El sacerdot ja va tenir diversos problemes amb la justícia durant la dècada dels 90, quan va ser condemnat a sis anys de presó per formar part de Milícia Catalana, una organització d'ultradreta desarticulada el 1991 que va actuar a Barcelona durant els darrers anys dels 80 i a qui s'atribueix l'enviament de paquets bomba a la delegació del Govern i l'atac amb pistoles als locals de "top less" i d'ambient gai.

El capellà, que es va ordenar el 2012, va ser condemnat per l'Audiència Provincial de Barcelona per un delicte d'atemptat frustrat per haver enviat paquets bomba a la delegació de govern i una olla bomba en una clínica avortista.