Un curs sobre bolets o com muntar un jardí vertical, noves Ecoactivitats de la Paeria

Més de 16.000 persones han participat en el programa que impulsa l'Ajuntament de Lleida des de l'any 2010

per ACN, Lleida | 29 d'agost de 2015 a les 13:22 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 d'agost de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Paeria ha avançat aquest dissabte que el nou programa d'Ecoactivitats per a aquesta tardor inclourà, entre d'altres, un taller de tècniques per al muntatge d'un jardí vertical al balcó amb materials reciclats, un curs per conèixer els bolets de tardor i una visita guiada a l'horta de Granyena en bicicleta.

Més de 16.000 persones han participat en aquest programa que impulsa l'Ajuntament de Lleida des de l'any 2010, una iniciativa que ofereix, de forma periòdica, un ampli ventall de cursos relacionats amb el medi ambient, tallers pràctics, visites guiades i programes de seguiment naturalista adreçats a tot tipus de públic.Només aquesta primavera, les Ecoactivitats han comptat amb la participació de més de 3.000 persones i la realització de 20 activitats de natura i medi ambient.


Un dels eixos del programa d'Ecoactivitats d'enguany ha estat la descoberta de l'Horta de Lleida com a espai natural i com a espai per a la producció local i de qualitat. En aquest sentit s'han organitzat visites a l'Horta, tallers d'iniciació a l'hort d'autoconsum i un taller de preparació del planter, entre altres activitats. L'oferta formativa també ha inclòs un curs d'iniciació a l'ornitologia en anglès, que ha tingut una gran acollida, i un curs per a identificar els ocells a partir dels seus cants.

Enguany, entre altres propostes, se celebrarà "La BatNight" (La nit dels ratpenats); es faran Ecodescobertes, una d'elles a l'horta de Granyena en bicicleta i una altra a l'Estació depuradora d'aigües residuals; s'organitzaran cursos per conèixer de prop els bolets, així com recursos 2.0 per l'estudi i seguiment naturalista, i un taller de tècniques per de muntatge d'un jardí vertical la balcó amb materials reciclats.


El programa Ecoactivitats, que organitza la Regidoria de Promoció i gestió de l'Hàbitat urbà, Rural i la Sostenibilitat de l'Ajuntament de Lleida, té per objectiu millorar el coneixement i el vincle de la ciutadania vers el medi natural i fomentar dels bons hàbits a favor del medi ambient i la sostenibilitat, com són l'estalvi d'energia, d'aigua, la correcta separació dels residus, etcètera.

L'oferta va dirigida des del públic més petit, passant per les famílies, a adults interessats en una formació naturalista especialitzada. Així, segons la Paeria, el programa també està actuant com a nucli de formació i de trobada a tots els aficionats a la natura.

 

 

Participació