El nou tren de la Pobla es posarà en marxa l'any vinent

El conseller de Territori i Sostenibilitat assegura a Tremp que amb els dos nous trens la línia serà "un referent a Catalunya"

Jordi Ubach
27 d'agost del 2015
Actualitzat a la 13:54h
Santi Vila amb l'alcalde de Tremp
Santi Vila amb l'alcalde de Tremp | Territori

Santi Vila també va visitar l'abocador de Fígols. Foto: Territori


El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha visitat aquest dimecres la ciutat de Tremp, on s'ha trobat amb l'alcalde, Joan Ubach, i la resta dels membres del consistori a la sala d'actes de l'ajuntament. Vila ha assegurat que l'inici de l'estiu que ve és la nova data prevista per l'entrega dels dos nous trens "amb les últimes prestacions" de la línia Lleida-La Pobla de Segur, actualment en fabricació a Suïssa.

Segons Vila, la combinació del nou tren de la Pobla amb el Tren dels Llacs, "serà un referent a Catalunya, una experiència exemplar que voldrà ser imitada". El titular de Territori va avançar que la línia de la Pobla tindrà un servei molt competitiu amb el reforç de més freqüències que les actuals i en funció de la demanda. 

De la seva banda, Ubach ha aprofitat la visita del conseller per demanar més finançament pel manteniment dels camins que donen accés a nuclis habitats, així com la instal·lació a la ciutat de la base d'operacions i de manteniment de trens per la línia Lleida-La Pobla de Segur en uns terrenys pròxims a l'estació de tren de Tremp, propietat de FGC. 
 

El conseller es va reunir a l'ajuntament amb els membres del consistori. Foto: Jordi Ubach


Durant la seva estada a Tremp, Vila ha visitat la seu de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), d'on ha destacat un projecte de Geoparc que "compta i comptarà amb el nostre recolzament". La comitiva també ha visitat l'abocador de Fígols, on Ubach li ha agraït la seva implicació en tirar endavant les "necessàries" obres d'ampliació que s'hi han efectuat, que permeten a la instal·lació allargar la seva vida útil en uns 12 anys.