PP: «Amb el 72% de participació, als independentistes se'ls desmunta el xiringuito»

Josep Ramon Bosch, president de SCC creu que, amb una participació com el 2012, "Junts pel Sí té grans possibilitats de guanyar" | Inicia la campanya "Junts i Millor", a imatge i semblança del "Better Together" britànic | Albiol acusa el PSC de "traïció" per no explorar un front unionista juntament amb C's

Bernat Ferrer
25 d'agost del 2015
Actualitzat a les 18:24h
Xavier García Albiol i Josep Ramon Bosch
Xavier García Albiol i Josep Ramon Bosch | PPC
El candidat del PP Català (PPC) a les eleccions del 27-S, Xavier García Albiol, ha fixat aquest dimarts quin creu que és el llindar de participació a partir del qual el procés independentista quedaria del tot frenat: el 72%, cinc punts més que el 67,76% registrat el 2012. "Per les dades que tenim, hem comptat que si la participació augmenta fins al 72%, als independentistes se'ls desmunta el xiringuito", ha afirmat. En aquesta mateixa línia, el president de Societat Civil Catalana (SCC) i exmilitant del PP, Josep Ramon Bosch, ha alertat aquest dimarts que Junts pel Sí "té grans possibilitats de guanyar i treure majoria absoluta juntament amb les CUP" si la participació ronda "el 60-62-65%".

Segons Bosch, "amb un 75-80% de participació, les candidatures independentistes no tindrien possibilitats de guanyar". Per aquest motiu, ha anunciat l'inici d'una campanya "per mobilitzar el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Tarragonès i Lleida" de cara als comicis, que durà per títol "Junts i Millor", reconeixent explícitament que és un lema "inspirat en el Better Together britànic", la campanya unionista a favor del "no" al referèndum escocès.

Tot amb tot, Bosch ha negat de ple que les eleccions del 27 "siguin plebiscitàries", "però sí que són molt importants", ha assegurat. Bosch ha realitzat aquestes reflexions just després de reunir-se amb García Albiol, que en aquesta mateixa línia ha afirmat: "Com quedi el Parlament el dia 28 no dependrà dels homes i dones independentistes, dependrà de la capacitat que tinguem de fer entendre als homes i dones, especialment de l'àrea metropolitana, que aquestes són unes eleccions molt importants, les més importants des de la creació de la democràcia, i que cal anar a votar."

Josep Rusiñol, Xavier García Albiol, Josep Maria Bosch i Juan Arza Foto: PPC


"La traïció del PSC"

"No ens estem jugant que el dia 28 hi hagi un Parlament d'esquerres o dretes, ens juguem que hi hagi un grup de diputats que pretengui trencar Catalunya de la resta d'Espanya, i nosaltres que volem donar acollida a totes les persones que se senten catalanes i espanyoles", ha afegit García Albiol.

Per tot plegat, ha insistit que "és molt important la mobilització de l'electorat", i el candidat popular ha insistit especialment en centrar-se en el votant socialista de l'àrea metropolitana de Barcelona. "Ens preocupa la traïció del PSC envers aquells homes i dones que se senten catalans i espanyols. Iceta no vol seure a la taula per presentar un projecte al costat de PP i C's, cosa que em preocupa i que considero com una traïció", ha sentenciat.

"Democràticament, els hem de callar, hem d'anar a votar. Si els homes i dones de l'àrea metropolitana, de Barcelona, de Girona, de Tarragona i de Lleida van a votar, els callarem de manera democràtica, amb les urnes, que és el millor que podríem fer", encara ha insistit.