Junts pel Sí vol sumar fins a 100.000 «candidats»

Raül Romeva anuncia un nou repte per a la candidatura unitària i un "acte festiu" amb els voluntaris el 28 d'agost

Raül Romeva, cap de llista de Junts pel Sí
Raül Romeva, cap de llista de Junts pel Sí | ACN
Jordi Palmer
24 d'agost del 2015
Actualitzat a les 19:15h
Junts per Sí, la candidatura unitària de les entitats civils, CDC i ERC, s'ha autoimposat el repte de superar els 100.000 candidats voluntaris, un cop s'han superat els dos primers reptes, el de comptar 13.500 en un primer moment i 40.000 uns dies més tard. Ara, amb 42.000 inscrits en aquesta llista de suport, el candidat Raül Romeva ha anunciat aquest nou repte, tot assenyalant que el divendres 28 d'agost a la tarda se'ls convocarà a "a un acte festiu al passeig de Lluís Companys" de Barcelona, una trobada que comptaria amb la presència dels principals candidats de la llista.

"Som molt conscients que el repte que tenim al davant comença el 27-S", ha afirmat Romeva, tot apuntant que la candidatura que encapçala representa "un moviment de democràcia i dignitat" per a tota aquella gent que entén que som "en una situació de bloqueig i d'atzucac" de la qual només es pot sortir "d'una manera, ajuntant-nos". En aquest sentit, Romeva ha apuntat que el programa electoral de Junts per Sí, encara per concretar, "respondrà a la demanda de formar un nou estat i de constituir les estructures que necessitem i no tenim".

Romeva, que aquest matí ha presentat aquesta campanya destinada a assolir un centenar de milers de voluntaris, ha aclarit que Junts pel Sí "no és una llista clàssica amb format autonòmic i de caire presidencialista pensada per posar de manifest la manca d'eines d'Estat", raó per la qual ha ajornat el debat sobre el model de gestió per a més endavant, en una segona etapa "que serien unes eleccions constituents".