Agafar un taxi a Lleida surt més car que fer-ho a Barcelona, Madrid o València

La capital del Segrià és la sisena ciutat de l'Estat amb la tarifa més alta, i la segona on més han augmentat els preus en el darrer any

À.Ll
19 d'agost del 2015
Actualitzat el 20 d'agost a les 2:26h
Els taxis de Lleida, dels més cars de Catalunya
Els taxis de Lleida, dels més cars de Catalunya | Stac

Lleida forma part del top ten de ciutats on els preus del taxi són més elevats. Segons un estudi de Facua-Consumidors en Acció, la capital del Segrià apareix en sisena posició amb una tarifa de dia (un quilòmetre o carrera mínima) de 4,35 euros, un preu que està per damunt de ciutats com Madrid, Barcelona o València.

L'estudi també revela l'increment de les tarifes. En aquest aspecte, la ciutat de Lleida és la segona de tot l'Estat espanyol i la primera de Catalunya on més ha augmentat el preu del taxi, un 1,2%. La primera és Pontevedra, on s'ha registrat un creixement del 2,7%.

Tarragona i Girona, les dues ciutats catalanes amb el taxi més car

Tarragona i Girona són les dues ciutats catalanes amb les tarifes de taxi més altes de Catalunya. Respecte l'estat espanyol, Tarragona encapçala el rànquing -malgrat haver-les abaixat un 4,9%-, seguida de Sant Sebastià, Girona i Pamplona.

L'associació de consumidors assenyala que en deu de les 45 ciutats analitzades s'apliquen tarifes especials durant determinats horaris en caps de setmana, incrementant el preu respecte a la tarifa nocturna o amb una tarifa específica, com el cas de ciutats com Bilbao, Barcelona, Granada, Pamplona, Sant Sebastià i Sevilla.
  
Facua considera que "no hi ha justificació per encarir aquest servei els caps de setmana més enllà d'aplicar la mateixa tarifa que en les nits dels dies laborables".
  
L'associació també es mostra contrària que els usuaris paguin suplements pels recorreguts amb destinacions en punts com aeroports o estacions de trens i autobusos, "ja que no existeix més qualitat del servei que ho justifiqui", i rebutja l'aplicació de tarifes fixes en els viatges amb origen o destí en aquests llocs, "ja que queden perjudicials per a bona part dels usuaris".