Destapada a la Noguera una trama que simulava accidents de cotxe per estafar les asseguradores

Hi ha una persona detinguda i onze més han estat imputades per ocasionar danys a vehicles de forma intencionada i fer veure que havien patit accidents

per À.Ll / ACN, Lleida | 19 d'agost de 2015 a les 10:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 d'agost de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La policia de l'Estat ha destapat una trama dedicada a tramitar declaracions fraudulentes d'accidents per estafar l'asseguradora. Els danys que tenien els vehicles no haurien estat conseqüència directa d'accidents sinó que s'havien fet de forma expressa, segons la policia. El propietari d'un taller mecànic d'Artesa de Segre (Noguera) comptava amb dos treballadors d'altres empreses que tenien l'objectiu final de fer que l'asseguradora assumís un càrrec superior al preu real de les reparacions, la qual cosa va generar una despesa econòmica de 60.000 euros a la mateixa.

Hi ha una persona detinguda pels fets i onze més han estat imputats per estafa i falsedat documental. Segons informacions rebudes a la Unitat de Seguretat Privada de Barcelona del cos policial, s'apuntava a l'existència de nombroses declaracions d'accidents de cotxe que s'havien tramitat a través d'un mateix taller mecànic de la demarcació de Lleida, i dels quals es tenia la sospita que podien ser fraudulents.


Els investigadors van poder comprovar que des del taller en qüestió s'havien tramitat les declaracions i que els danys que tenien els vehicles no havien estat conseqüència directa d'accidents sinó que s'havien fet expressament. Per fer-ho, el detingut comptava amb la suposada col·laboració de dos empleats d'altres empreses, que tenien l'objectiu final de facturar a l'asseguradora uns costos molt superiors als tarifats. El perjudici econòmic ocasionat puja a 60.000 euros, segons la policia.

L'operació ha estat duta a terme per agents de la UDYCO de la Brigada Provincial de Policia Judicial de la Comissaria Provincial de Lleida i de la Unitat de Seguretat Privada de la Brigada Provincial de Seguretat i Protecció de Barcelona.

 

 

Participació