Almatret s'adhereix a l'AMI després de fer un referèndum popular

La consulta ha registrat una participació del 33% i s'han obtingut un 97% de sufragis a favor

ACN
17 d'agost del 2015
Actualitzat el 18 d'agost a les 8:39h
Els veïns d'Almatret, al Segrià, han optat per adherir-se a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) amb un 97% de vots a favor. El referèndum ha registrat una participació del 33%. Han votat 106 persones de les 320 que tenien dret a vot. El 'sí' ha obtingut 103 vots, el 'no' n'ha aconseguit dos i una persona ha votat en blanc. L'alcalde, David Romaní, no s'ha sorprès del resultat tenint en compte l'ampli suport a la independència que es va registrar a les votacions del 9-N.

"Estem contents perquè el poble ha decidit el que creia convenient", ha destacat Romaní en declaracions a l'ACN. Aquesta setmana, l'Ajuntament celebrarà un Ple en el qual un dels punts serà l'adhesió a l'AMI.

"És un poble molt petit. Vam decidir que fos una decisió popular i no política. Al final és el poble el que ha decidit que ens adheríssim a l'Associació", ha explicat l'alcalde d'Almatret poc després de fer-se públic el resultat del referèndum d'aquest diumenge. David Romaní ha volgut subratllar que "tothom que ha volgut votar ha tingut l'opció de fer-ho i d'expressar-se". 

La consulta d'aquest diumenge s'ha fet a l'Ajuntament entre les onze del matí i la una del migdia i de quatre a sis de la tarda.

Va ser el grup d'ERC a l'Ajuntament d'Almatret qui va demanar fa unes setmanes l'adhesió del municipi a l'AMI. A partir d'aleshores, l'equip de govern de CiU, amb cinc regidors, acceptar tirar-ho endavant sempre que la decisió estigués reforçada per l'opinió majoritària dels veïns a través de les urnes.

Precisament, aquesta població va estar governada fins a les darreres eleccions municipals pel PP. El llavors alcalde, Jesús Quiroga, va ser un dels més bel·ligerants contra el 9N i es va resistir fins a l'últim moment a permetre les votacions. Tot i això, el 93% dels vots van optar pel "sí-sí" i no hi va haver cap vot pel "no".