El Pirineu preveu una ocupació del 90% per aquest cap de setmana

Molts establiments, tant hotels com establiments de turisme rural i càmpings, penjaran el cartell de complet

ACN
15 d'agost del 2015
Actualitzat a les 10:06h
El ràfting és una de les activitats amb més èxit
El ràfting és una de les activitats amb més èxit | Arxiu

Els establiments turístics del Pirineu de Lleida esperen per aquest cap de setmana de la Mare de Déu d'Agost una ocupació mitjana que superarà el 90%, segons el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. El bon nivell de reserves es repeteix tant en hotels com en les cases de turisme rural i en els càmpings, cosa que farà que molts establiments arribin a penjar el cartell de complet.

Des del Patronat confien que en el conjunt de l'estiu a la demarcació es podrien superar els 550.000 visitants previstos inicialment, si durant el que queda d'agost i setembre es manté la calor i el bon temps dels mesos de juny, juliol i de la primera quinzena d'agost, que ha contribuït a l'arribada de visitants.

L'ocupació turística al Pirineu de Lleida superarà el 90% de mitjana aquest cap de setmana del 15 d'agost i fins i tot molts establiments de les zones turístiques esperen arribar a la plena ocupació. Aquestes dades fan referència tant als establiments hotelers, com als de turisme rural i als càmpings del Pirineu lleidatà, segons ha explicat el nou director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre.

Mostra d'això és que "normalment molts càmpings lleidatans no precisen de reserva i ara estan recomanant als turístiques que les facin perquè sinó no trobaran places". Les empreses d'esports d'aventura també esperen una ocupació a l'entorn del 90% per aquest cap de setmana. 

Tot i això, el director del Patronat de Turisme ha lamentat que el dia 15 caigui en cap de setmana ja que "si hagués estat en divendres o dilluns o encara millor en dijous o dimarts hagués estat perfecte" ja que suposaria estades més llargues dels visitants. Així mateix, ha remarcat el conjunt de l'oferta que ofereixen aquest cap de setmana el conjunt de les comarques de Lleida, amb un bon nombre de festes majors i moltes altres propostes previstes. 

Alegre ha destacat el bon funcionament de l'ocupació durant el que portem d'estiu a la demarcació de Lleida fet que ha atribuït a la climatologia, que ha anat acompanyant, i també a un lleuger repunt del turisme estatal, al marge de l'arribada de visitants estrangers, "que es va consolidant".

Aquestes previsions optimistes fan pensar al Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida que es podrien superar en un o dos punts els 550.000 visitants previstos -entre els mesos de juny i setembre- abans d'iniciar la temporada d'estiu al conjunt de la demarcació, xifra que ja representava un augment del 5% respecte a l'estiu del 2014.