L'aigua del 95% de les platges catalanes, de qualitat excel·lent

Així es desprèn dels controls realitzats per l’ACA des de l’inici de la temporada de bany | Una quarantena de consitoris del litoral col·laboren amb l'organisme aportant informació diària

Redacció
10 d'agost del 2015
Actualitzat a les 9:59h
Un home prenent el sol a la platja de Badalona.
Un home prenent el sol a la platja de Badalona. | Adrià Costa

Un home prenent el sol a la platja de Badalona. Foto: Adrià Costa


L'aigua del 95% de les platges catalanes obté una qualitat excel·lent durant la primera meitat de l'estiu. Així es desprèn dels controls realitzats per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) des de l’inici de la temporada de bany (el 15 de juny), que indiquen que gairebé la totalitat de zones de bany del país es troben en molt bones condicions.

Fins els 24 de setembre, l'ACA analitza periòdicament la qualitat de l'aigua de bany i es reuneix amb representants d'ajuntaments costaners, diputacions, consells comarcals i altres administracions de la Generalitat per comentar l’evolució del pla de vigilància i control de les platges. En total una quarantena de consitoris col·laboren amb l'organisme aportant informació diària en la xarxa telemàtica sobre la qualitat i les incidencies de les seves platges.
 
Així mateix, la Generalitat recopila aquesta informació i la utilitza en l'aplicació PlatgesCAT, a través de la qual els ciutadans poden consultar el temps real l'estat de les platges. Aquesta app disponible en set idiomes, informa sobre la qualitat de l'aigua, l'estat de la mar, el temps, la bandera de seguretat, la possible presència de meduses així com la relació de serveis i equipaments de les platges.