Les fortes pluges obliguen els Bombers a fer més d'una setantena de sortides

La majoria d'alertes han estat per inundacions i obstacles a la via

Redacció
09 d'agost del 2015
Actualitzat a les 10:23h

Els Bombers de la Generalitat han fet 75 sortides per les fortes tempestes que han descarregat arreu de Catalunya aquest dissabte. Les comarques on s'han registrat més serveis són La Selva (16), el Gironès (16) i el Vallès Occidental. La majoria de sortides han estat per inundacions de baixos i pàrquings, netejar fang de vies, sanejar façanes d'edificis i retirar branques i arbres caiguts. En aquest sentit, la circulació a la GI-633 a Sant Julià de Ramis i a la C-63 a Sant Julià de Llor s'ha vist afectada a causa d'arbres caiguts. En total el telèfon d'emergències 112 ha rebut un centenar de trucades per les fortes pluges.

La zona més afectada per les precipitacions ha estat el centre i el nord del país, especialment les comarques de l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i la Val d'Aran. En alguns punts les precipitacions han superat els 40 litres per metre quadrat. Així mateix, el Servei Meteorològic de Catalunya ha registrat en només 30 minuts: 43,3 mm a Anglès, 27,4 mm a Banyoles i 20,7 mm a Girona. Les precipitacions han provocat que en algunes zones de la meitat oest, els termòmetres hagin baixat més d'11 graus.

D'altra banda, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha registrat un augment del cabal del riu Ter i afluents des de l'embassament de Pasteral i fins a Torroella de Montgrí. Davant d'aquesta situació, recomana evitar els accessos a la llera, punts baixos, guals i encreuaments de riu a nivell.

De cara diumenge només es preveu que es puguin superar els 20 litres per metre quadrat en 30 minuts a les comarques d'Osona, el Ripollès i la Garrotxa.

 

Consulta la previsió del temps al Meteocat
 

Consulta el radar del Meteocat