El BBVA redueix de 2.000 a 1.557 el nombre d'acomiadaments per l'ERO a Catalunya Banc

El banc basc arriba a un preacord amb els sindicats per crear alternatives d'ocupació dins el grup

ACN
01 d'agost del 2015
Actualitzat el 02 d'agost a les 11:27h

Una oficina del BBVA Foto: Pere Fontanals


El Sindicat d'Estalvi de Catalunya (SEC), CCOO i la UGT han arribat a un preacord amb el BBVA sobre l'Expedient de Regulació d'Ocupació a Catalunya Banc després que el banc basc s'hagi avingut a reduir de 2.000 a 1.557 el nombre d'acomiadaments.

Segons han informat fonts sindicals, s'ha acordat un catàleg de mesures voluntàries i "no traumàtiques", així com alternatives d'ocupació al grup BBVA, que no es duran a terme de manera forçosa. El preacord també contempla mesures d'homologació de les condicions laborals de la plantilla de l'entitat per mantenir el nivell retributiu.

En un comunicat emès aquest divendres a la nit, el BBVA ha destacat que amb aquest acord compleix amb les exigències de Brussel·les després d'obtenir el vistiplau per quedar-se amb el control de Catalunya Banc. L'entitat ha afirmat que l'acord és "equilibrat" per a les parts i "encaixa" amb la seva filosofia, en el sentit "d'oferir excel·lents condicions laborals a tots empleats del grup arreu del món".

Segons ha detallat l'entitat, la reducció de 1.557 persones de la plantilla es farà mitjançant la desvinculació de 1.157 persones i la incorporació de 400 treballadors més a la plantilla de BBVA. Pel que fa les condicions laborals dels treballadors de Catalunya Caixa, s'homologuen a les existents a l'entitat basca i tindran efectes des de l'1 de gener del 2016.

Aquesta setmana, uns 2.000 treballadors es manifestaven a Barcelona contra els acomiadaments previstos pel BBVA, en una protesta secundada pel 80% dels empleats, segons els sindicats. La marxa va transcórrer sense incidents.

En una reunió fa dues setmanes entre la direcció del BBVA i els sindicats, ja es va acceptar reduir el nombre dels treballadors afectats per l'expedient i va passar de 2.000 a 1.901, una xifra que ara ha baixat fins als 1.557.

Catalunya Caixa ja acumula dos expedients de regulació d'ocupació des de l'1 de juliol del 2010 que han suposat reduir la plantilla de 9.100 persones a les 4.600 persones en l'actualitat. Amb aquest tercer expedient de regulació, la plantilla quedaria en poc més de 2.000 persones, després de reduir en un 85% els serveis centrals de CX.