Iceta diu no al pacte amb Ciutadans perquè «juga amb la llengua per treure rèdits electorals»

El primer secretari del PSC diu que després del 27-S no hi haurà independència

À.Ll / ACN
26 de juliol del 2015
Actualitzat a les 12:16h
Iceta, primer secretari del PSC
Iceta, primer secretari del PSC | ACN

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha tancat la porta a un pacte electoral amb Ciutadans i PP, i ha argumentat aquesta negativa per la voluntat que tenen aquestes formacions de "jugar amb la llengua per treure rèdits electorals" i "d'atacar la identitat catalana". En aquest sentit, el líder socialista ha indicat que el PSC "es deixarà la pell" per construir "una Catalunya millor i una Espanya diferent, que ha de canviar" per ser "més plural, més de tots".

En el Consell Nacional per aprovar el programa electoral i la candidatura, Iceta ha defensat una legislatura que serveixi per "enfortir l'autogovern" i "defensar els interessos de Catalunya" i ha recordat que "d'unes eleccions no se'n deriva la independència".

"Prou d'enganys", ha exclamat el primer secretari del PSC, que ha dit que a les eleccions del 27-S "votarem quina majoria, quin president i quin govern volem per als propers 4 anys" i no per la independència. Segons Iceta, els electors hauran de triar si volen que "continuïn governant la majoria que ha governat fins ara: la de l'embolic i retallades".

El líder socialista ha assegurat que vol ser "el president d'una Catalunya que lideri Espanya" per "tornar a cohesionar la societat catalana" amb el catalanisme que el PSC "sempre ha defensat i representat". "Seguirem impulsant el canvi fins que Pedro Sánchez sigui president", ha dit .